Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Kamionokat és buszokat ellenőriz a rendőrség
2021. okt. 12. kedd | Keszthely
Kamionokat és buszokat ellenőriz a rendőrség
Buszokat és tehergépjárműveket ellenőrznek a rendőrök a héten országszerte a ROADPOL Truck&Bus keretében. Az egyhetes európai összehangolt közlekedésrendészeti akció során a járművek műszaki állapotát, a pihenőidő betartását és a rakományt is vizsgálják az egyenruhások. Az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészés, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

Egy héten keresztül ellenőrzik a rendőrök a kamionokat és a buszokat. Folyamatosan állítják meg a sofőröket. Zala megyében három helyszínen, a 74-es és a 71-es főúton, valamint a rédicsi határátkelőnél történik a kontroll. Ezeken az útszakaszokon jelentős a személy- és tranzitforgalom. A sofőrök szerint nem akadályozza őket a munkájuk elvégzésben a folyamat.

„Hamar lemegy az ellenőrzés. Tehát ez egy 5-10 percen belül. Tehát semmi extra nincs ebben.”  - osztotta meg Horváth Ferenc.

A sofőröket is ellenőrzik a rendőrök. Az alkoholfogyasztás mérésén túl az adataikat is felülvizsgálják. Bár a megyében nem jelentős a buszok és a tehergépjárművek balesete, a kontroll célja elsősorban ezek megelőzése, az esetleges szabálytalanságok felderítése. A folyamat során szemügyre veszik a járművek műszaki állapotát és ellenőrzik a rakteret is. Az ellenőrzés kiterjed a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

„A kollégáim a tehergépjárműveknek rakterét, rakományait, műszaki állapotát a járműveknek. Kitérve ide az illegális migrációval kapcsolatos ellenőrzésekre is. Hiszen ezen rakterekben, járművekben esetlegesen megbúvó migránsok ellenőrzését is végrehajtjuk. A járművek ellenőrzése során itt az ősz, párásabb, csapadékosabb az időjárás, ebből kifolyólag már a gumiabroncsoknak műszaki állapotát is ellenőrizzük. Megnézzük a profilmélységet, megfelelőek-e.” - ismertette Soós Szabolcs a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság, Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.

Az európai összehangolt közlekedésrendészeti akció ezen a héten tart. A fokozott ellenőrzést az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata hirdeti meg évente többször. Országszerte kell számítani a rendőrök jelenlétére az utak mentén. Munkájukat a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei is segítik, akik a túlsúlyt vizsgálják.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. már. 14. csütörtök 19:15 | Keszthely
Ezen a héten zajlik a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése Európa-szerte.
| 2023. feb. 17. péntek 17:41 | Keszthely
A ROADPOL akciójában a biztonsági övek, a gyermekülések és a bukósisakok szabályos használatát nézték.
| 2022. aug. 16. kedd 17:43 | Gyenesdiás/Keszthely
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
| 2022. júl. 20. szerda 16:49 | Magyarország
Ismét egyhetes európai összehangolt közlekedésrendészeti akciót szervezett a rendőrség.
| 2022. feb. 8. kedd 17:28 | Keszthely
Az európai összehangolt közlekedésrendészeti akció célja elsősorban a balesetek megelőzése.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.