+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Merjetek hinni! - Bárka tábor a Balatonnál
2022. július 20. szerda 15:29 - Balatonfenyves
Merjetek hinni! - Bárka tábor a Balatonnál
A Bárka tábor a Magyarországi Református Egyház eddigi legnagyobb szabású esélyteremtési akciója. Az öt éve indult program nyári befejezéséig 6300 gyereknek nyílt lehetősége a balatonszárszói és balatonfenyvesi táborokban eltölteni 6 napot. A szervezők célja a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok társadalmi befogadásának elősegítése.

Pápai Joci a Bárka tábor jószolgálati nagykövete. Minden évben zenél a balatonfenyvesi táborban, de mindig van néhány jó szava is a gyerekekhez. A zenész azt mondta a táborozóknak, hogy merjenek hinni.

„Istent hívjátok segítségül. Mindig éreztem azt, egészen kisgyerekkorom óta, hogy áldott kezek vannak a vállaimon és ők engem kísérnek mindenfelé és soha nem éreztem magam egyedül. Ami nagyon fontos, tudni azt, hogy Isten mellettünk van, a legbiztosabb érzés volt mindvégig az életemben és ma is az” - mondta Pápai Joci. 

Tavaly év végéig összesen 29 turnusban 60 intézményből 5000 gyereket fogadott a Bárka tábor, idén ez a szám 9 turnussal és még 1300 fővel gyarapodik. Minden fiatal gazdagodik az ott töltött hat nap során.

A Bárka tábor hátrányos helyzetű és középosztálybeli gyermekeknek együtt biztosít nyári pihenést. A Református Egyház fejlesztő élménypedagógiai módszerekre alapozva nyújt élményeket. Balog Zoltán fővédnök a Bibliából idézte Jézust: „Ti az én barátaim vagytok és kövessetek engem.”

„Akiről mondtam, hogy küldte nektek ezt az üzenetet a táborral, ez a Jézus Krisztus, aki azt mondta, hogy ti az én barátaim vagytok ő azért jött, hogy mindenkit aki úgy gondolja, hogy jobb egyedül, a többieket letarolva, félretolva, egyedül élvezni az életet, azt meggyőzze arról, hogy ez nem így van. Az az igazán jó, hogy ha úgy vagyunk együtt, hogy ő is ott van közöttünk.”

A Bárka táborban olyan életre szóló élményeket élhetnek át a gyerekek, amelyek hatására magabiztosabbá, nyitottabbá válnak, önértékelésük javul. A köztársasági elnök társadalmi kapcsolatokért felelős tanácsadója  Noé történetével példázta, hogy egymástól is tanulhatnak a gyerekek.

„Évekig együtt éltek. Egészen biztos, hogy a gyerekitől, a vejeitől, a menyeitől tanult valamit, amit aztán ő többet nem felejtett el. Lement a bárkáról, levitte az állatokat és vitte magával azt, ami nem kézzelfogható, amit pénzért nem lehet megvenni, amit csak egyetlen dolog adhat, hogy ha együtt vagyunk” - mondta Langerné Victor Katalin.  

A Bárka táborokat az elmúlt öt évben 800 millió forintból valósította meg a Magyarországi Református Egyház. A költségek 85%-át az Európai Unió biztosította.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus