+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Merjetek hinni! - Bárka tábor a Balatonnál
2022. július 20. szerda 15:29 - Balatonfenyves
Merjetek hinni! - Bárka tábor a Balatonnál
A Bárka tábor a Magyarországi Református Egyház eddigi legnagyobb szabású esélyteremtési akciója. Az öt éve indult program nyári befejezéséig 6300 gyereknek nyílt lehetősége a balatonszárszói és balatonfenyvesi táborokban eltölteni 6 napot. A szervezők célja a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok társadalmi befogadásának elősegítése.

Pápai Joci a Bárka tábor jószolgálati nagykövete. Minden évben zenél a balatonfenyvesi táborban, de mindig van néhány jó szava is a gyerekekhez. A zenész azt mondta a táborozóknak, hogy merjenek hinni.

„Istent hívjátok segítségül. Mindig éreztem azt, egészen kisgyerekkorom óta, hogy áldott kezek vannak a vállaimon és ők engem kísérnek mindenfelé és soha nem éreztem magam egyedül. Ami nagyon fontos, tudni azt, hogy Isten mellettünk van, a legbiztosabb érzés volt mindvégig az életemben és ma is az” - mondta Pápai Joci. 

Tavaly év végéig összesen 29 turnusban 60 intézményből 5000 gyereket fogadott a Bárka tábor, idén ez a szám 9 turnussal és még 1300 fővel gyarapodik. Minden fiatal gazdagodik az ott töltött hat nap során.

A Bárka tábor hátrányos helyzetű és középosztálybeli gyermekeknek együtt biztosít nyári pihenést. A Református Egyház fejlesztő élménypedagógiai módszerekre alapozva nyújt élményeket. Balog Zoltán fővédnök a Bibliából idézte Jézust: „Ti az én barátaim vagytok és kövessetek engem.”

„Akiről mondtam, hogy küldte nektek ezt az üzenetet a táborral, ez a Jézus Krisztus, aki azt mondta, hogy ti az én barátaim vagytok ő azért jött, hogy mindenkit aki úgy gondolja, hogy jobb egyedül, a többieket letarolva, félretolva, egyedül élvezni az életet, azt meggyőzze arról, hogy ez nem így van. Az az igazán jó, hogy ha úgy vagyunk együtt, hogy ő is ott van közöttünk.”

A Bárka táborban olyan életre szóló élményeket élhetnek át a gyerekek, amelyek hatására magabiztosabbá, nyitottabbá válnak, önértékelésük javul. A köztársasági elnök társadalmi kapcsolatokért felelős tanácsadója  Noé történetével példázta, hogy egymástól is tanulhatnak a gyerekek.

„Évekig együtt éltek. Egészen biztos, hogy a gyerekitől, a vejeitől, a menyeitől tanult valamit, amit aztán ő többet nem felejtett el. Lement a bárkáról, levitte az állatokat és vitte magával azt, ami nem kézzelfogható, amit pénzért nem lehet megvenni, amit csak egyetlen dolog adhat, hogy ha együtt vagyunk” - mondta Langerné Victor Katalin.  

A Bárka táborokat az elmúlt öt évben 800 millió forintból valósította meg a Magyarországi Református Egyház. A költségek 85%-át az Európai Unió biztosította.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus