+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megújult az egészségház Zalaapátiban
2022. július 1. péntek 16:59 - Zalaapáti
Megújult az egészségház Zalaapátiban
Átadták a felújított egészségházat Zalaapátiban. A projekt 100 millió forintból valósult meg. Az épületet teljesen átalakították és eszközöket is beszereztek. A településnek régi álma volt egy korszerű alapellátási intézet. A felújítás fokozza az itt élők biztonságát, és növeli a falu vonzerejét is.

Korszerű, a 21. század igényeinek megfelelő orvosi ellátás várja a zalaapátiakat. Az egészségházban nem csak háziorvosok, hanem védőnők és fogorvosi szolgálat is működik. Az épületet nem csak infrastrukturálisan, hanem energetikailag is korszerűsítették. A fogászati rendelő megújulása kiemelten nagy öröm, hiszen Zalaapáti mellett 6 környező települést is ellát.   

„A közbiztonsághoz az egészség biztonsága is nagyon fontos, és hogyha a beteg amúgy sem örömmel megy az orvoshoz, a rendelőbe, de egy korszerű környezetet, egy kornak megfelelő környezetben tudjuk fogadni, akkor az már egy alapvető nyugalmat is biztosít a betegnek. Természetesen Semmelweis nap alkalmából hadd mondjam el, hogy nem csak a mi egészségügyi dolgozóink, de a mi egészségügyi dolgozóink még inkább kedvesek, megfelelően, szakmailag felkészültek.” - tájékoztatott Vincze Tibor, Zalaapáti polgármestere.

A beruházás 100%-os hazai forrásból, pályázatokból és önerőből valósult meg. A megnyitón elhangzott, ahhoz, hogy jövőt lehessen építeni, kellenek a fejlesztések. A kormány kiemelt figyelmet fordít a közösségek megtartására és a települések támogatására. Ennek jó példája a Magyar falu program, amelynek keretében számos beruházást tudtak eszközölni a falvak. Zalaapáti is élen jár a középületek megújításában.

„Nagyon fontos az, hogy a magyar falvak, akár a kisebb, akár a nagyobb településeket a jövőben is tudjuk erősíteni, a kormány tudja támogatni ezeket a településeket. A vidék megtartó erejének nagyon fontos eleme az, hogy akár itt Zalaapátiban is hogy tudjuk megújítani a különböző közösségi intézményeket. Gondolok itt oktatási intézményekre, egészségügyi intézményekre. Nemrég, néhány hónapja tudtuk átadni a felújított zalaapáti iskolát, most pedig az egészségházat avattuk fel.” - emelte ki Nagy Bálint, beruházásokért felelős államtitkár.

Az átadón a település egészségügyi dolgozóit is köszöntötték Semmelweis nap alkalmából. Az egészségházat Cséry Gergő, Zalaapáti plébánosa áldotta meg. Az ünnepség végén a meghívottak közösen bejárták az új épületet. Az érdeklődők kérdéseire a dolgozók készségesen válaszoltak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus