Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Megújult az egészségház Zalaapátiban
2022. júl. 1. péntek | Zalaapáti
Megújult az egészségház Zalaapátiban
Átadták a felújított egészségházat Zalaapátiban. A projekt 100 millió forintból valósult meg. Az épületet teljesen átalakították és eszközöket is beszereztek. A településnek régi álma volt egy korszerű alapellátási intézet. A felújítás fokozza az itt élők biztonságát, és növeli a falu vonzerejét is.

Korszerű, a 21. század igényeinek megfelelő orvosi ellátás várja a zalaapátiakat. Az egészségházban nem csak háziorvosok, hanem védőnők és fogorvosi szolgálat is működik. Az épületet nem csak infrastrukturálisan, hanem energetikailag is korszerűsítették. A fogászati rendelő megújulása kiemelten nagy öröm, hiszen Zalaapáti mellett 6 környező települést is ellát.   

„A közbiztonsághoz az egészség biztonsága is nagyon fontos, és hogyha a beteg amúgy sem örömmel megy az orvoshoz, a rendelőbe, de egy korszerű környezetet, egy kornak megfelelő környezetben tudjuk fogadni, akkor az már egy alapvető nyugalmat is biztosít a betegnek. Természetesen Semmelweis nap alkalmából hadd mondjam el, hogy nem csak a mi egészségügyi dolgozóink, de a mi egészségügyi dolgozóink még inkább kedvesek, megfelelően, szakmailag felkészültek.” - tájékoztatott Vincze Tibor, Zalaapáti polgármestere.

A beruházás 100%-os hazai forrásból, pályázatokból és önerőből valósult meg. A megnyitón elhangzott, ahhoz, hogy jövőt lehessen építeni, kellenek a fejlesztések. A kormány kiemelt figyelmet fordít a közösségek megtartására és a települések támogatására. Ennek jó példája a Magyar falu program, amelynek keretében számos beruházást tudtak eszközölni a falvak. Zalaapáti is élen jár a középületek megújításában.

„Nagyon fontos az, hogy a magyar falvak, akár a kisebb, akár a nagyobb településeket a jövőben is tudjuk erősíteni, a kormány tudja támogatni ezeket a településeket. A vidék megtartó erejének nagyon fontos eleme az, hogy akár itt Zalaapátiban is hogy tudjuk megújítani a különböző közösségi intézményeket. Gondolok itt oktatási intézményekre, egészségügyi intézményekre. Nemrég, néhány hónapja tudtuk átadni a felújított zalaapáti iskolát, most pedig az egészségházat avattuk fel.” - emelte ki Nagy Bálint, beruházásokért felelős államtitkár.

Az átadón a település egészségügyi dolgozóit is köszöntötték Semmelweis nap alkalmából. Az egészségházat Cséry Gergő, Zalaapáti plébánosa áldotta meg. Az ünnepség végén a meghívottak közösen bejárták az új épületet. Az érdeklődők kérdéseire a dolgozók készségesen válaszoltak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2022. jan. 27. csütörtök 19:04 | Cserszegtomaj
Szigorú gazdálkodással kezdi az évet a település.
| 2024. júl. 30. kedd 19:15 | Gyenesdiás
Három és hét kilométeres kardió tanösvényt adtak át a Keszthelyi-hegységben.
| 2024. júl. 12. péntek 19:15 | Vonyarcvashegy
21. alkalommal adták át a Kék Hullám Zászló strandminősítéseket, ezúttal Vonyarcvashegyen.
| 2024. máj. 13. hétfő 19:15 | Vonyarcvashegy
Az új, 16 férőhelyes intézmény 180 millió forintoból épült fel az óvoda közvetlen szomszédságában.
| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
Gyenesdiás megújult plébániáján táborokat, különböző egyházi, közösségi eseményeket tartanak a jövőben.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Hittel,lélekkel
18:40
KREA TV
19:00
Híradó
19:15
19:45
Savaria Filmfesztivál
20:36
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Hittel,lélekkel
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.