+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A magyar egészségügy napján
2022. június 30. csütörtök 19:04 - Keszthely
A magyar egészségügy napján
1992-től ünnepeljük a magyar egészségügy napját. Július 1-én lesz Semmelweis nap. Ez a nap nem csak ünnep, hanem munkaszüneti nap is az egészségügyben dolgozóknak. Az anyák megmentőjéről elnevezett jeles napon rendezvényekkel is ünnepelnek az egészségügyben.

A Keszthelyi Kórház dolgozói képviselet, társkórházak, szervezetek képviselői vettek részt azon az ünnepségen Keszthelyen, amit a magyar egészségügy napján rendeztek. Dr. Kató Csaba főigazgató mondott köszönetet a közel 500 dolgozót érintő kórházban végzett munkáért. "Mindnyájan egy kicsit megállunk, végiggondoljuk,hogy mik történtek az elmúlt években. S mindenki egy kicsit visszanéz és megpróbálja átgondolni az ő életét ill. a szakmával kapcsolatos dolgait."

Az ünnepségen Manninger Jenő polgármester köszönte meg a nagyon szép, de nagyon nehéz feladatban végzett munkát .Beszélt a kórház,  város működésében betöltött szerepéről is. " Hogy egy város hosszútávon létezhessen,ahhoz természetesen kell a kórház és ez nem is vita. Viták legfeljebb arról vannak, hogy milyen kórház kell. De, hát a Keszthelyi Kórháznak azt hiszem a jövője az biztosítva van. Azon dolgozunk, hogy minél jobb körülmények között."- mondta el Manninger Jenő.

Előadás hangzott el Semmelweis Ignácról, az anyák megmentőjéről, aki kiemelkedő szerepet töltött be  a gyermekágyi láz leküzdésében, akit a budapesti  orvostudományi egyetem névadójául választott. A szakemberek értékes adatokat, információkat osztottak meg a Covid okozta pszichés és mentális veszteségekről, a társuló érzésekről és a Covid időszakban folyó munkáról.

"Gyakorlatilag a belgyógyászati osztály  és az intenzív osztály aki ennek a legnagyobb részét vitte némi segítséggel. Nem volt egyszerű, nagyon sok plusz munkával járt ez. Mind a szakdolgozói, mind az orvosi részről. De úgy gondolom, hogy azért meg tudtuk oldani."- adott tájékoztatást Dr. Horváth Csaba belgyógyász főorvos.

A tudományos szekciót követően adták át a pandémia idején végzett munkáért a főigazgatói dicséreteket. Oklevélben részesültek az intenzív osztály kezdeményezésére azok a dolgozók ,akik a Covid alatt segítették az osztály munkáját. "Két évvel ezelőtt elvezényeltek a Covid- belgyógyászati osztályra, ahol jelenleg is dolgozom. Nagyon megviselt. A betegek állapota, hogy egyedül kellett lenniük."- mondta Szrnka Mónika főnvér.

A Magyar Orvosi Kamara Zalai szervezete, a Magyarországi Munkavállalók Demokratikus Szövetsége és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara is jutalmazta  az elhivatottsággal végzett munkát.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Váncsa Ildikó keszthelyi képzőművész Őszi szerelem című tárlatával nyílt meg a Szépkorúak hete.
 
A Festetics György Zeneiskola tanárai és diákjai lepték meg az iskolásokat és az utca emberét.
 
Georgia második legnagyobb települése turisztikai és gazdasági központ a Fekete-tenger partján.
 
Keszthely polgármestere cáfolja azokat a híreszteléseket, miszerint privatizálnák a Festetics-kastélyt.
 
A Kármelita Bazilika védőszentjének ünnepén zsúfolásig telt a keszthelyi templom.
 
Megtartották a hagyományos betakarítónapot, vásár és műsorok is színesítették az eseményt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus