+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Légpuska, gránátvetés, dárdahajítás
2022. június 24. péntek 15:37 - Gyenesdiás
Légpuska, gránátvetés, dárdahajítás
Játékos haditornát szervezett a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub. A programra többek között Nagykanizsáról, Győrből és Zalaegerszegről is érkeztek résztvevők. A gyenesdiási lőtéren 10 állomást kellett teljesíteniük a csapatoknak. A program célja a szórakozás, az együttlét és a közösségépítés.

A csapatok segítséget is kaptak a különböző állomásokon. Az íjászat többeknek nehézséget okozott, de a játékosok hamar ráéreztek a különböző feladatokra. Lövészetben több állomáson is teljesíteni kellett. Az íjjal célba kellett lőni, darts tudásukat is megcsillogtathatták a csapattagok, de olyan állomás is volt, ahol parittyával kellett sörös dobozokat eltalálni.

„Mi Győrből érkeztünk azért, mert Szirmai alezredes út meghívott bennünket erre a haditornára. Most vagyunk itt először, bár az az igazság, hogy annak idején én itt a keszthelyi Légvédelmi Rakétaezrednél kezdtem a pályafutásomat, sőt, a két gyermekem is itt született a Keszthelyi Kórházban.” - mondta Marcsa György, a Győri Fegyveres Erők és Testület Nyugállományú Klubjának elnöke.

A haditornára 8 csapat nevezett. Volt olyan klub, amely több csapatot is kiállított. Az eseményen a Nagycsaládosok Egyesülete is részt vett. A versenypályán légpuska tudásukat is bizonyítaniuk kellett. A csapatoknak itt is volt segítségük. A számban főként a férfiak teljesítettek jól. A dárdavetés is a feladatok között szerepelt. A játékosoknak egy bambuszrúddal kellett célba találniuk.

„Mi Zalaegerszegről, a Honvéd Nyugdíjas Klubból jöttünk két csapattal. Én az egyes számú csapatban vagyok, és van még egy kettes számú csapatunk is.” - tájékoztatott Dr. Fenyvesi László Károly, a Zalaegerszegi Honvédklub tagja.

A játékosoknak nem csak gyakorlati, hanem elméleti tudásukra is szükségük volt. Az egyik állomáson ugyanis kvízkérdésekre kellett válaszolniuk. Többek között a Helikoni Ünnepségekkel, a keszthelyi olimpikonokkal és a Főnix gályával kellett tisztában lenniük a versenyzőknek. A játékos haditornának több célja is volt.

„Elsősorban az, hogy egymással találkozzunk, a régi emlékeket felelevenítsük. Azon kívül, amint a nevében is van, hogy játékos haditorna, itt megmérettetünk csúzlival, fegyverrel, kislabdával, kézigránát dobással tulajdonképpen ügyességi számokban.” - emelte ki Sallai István, a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub elnökségi tagja.

Ugyan a csapatok a különböző állomásokon pontokat kaptak, mégsem a versengés volt a cél. A játékosok jó időben, jó hangulatban töltötték az időt a gyenesdiási lőtéren.

Regman Karola - Keszthelyi TV          

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus