Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Légpuska, gránátvetés, dárdahajítás
2022. jún. 24. péntek | Gyenesdiás
Légpuska, gránátvetés, dárdahajítás
Játékos haditornát szervezett a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub. A programra többek között Nagykanizsáról, Győrből és Zalaegerszegről is érkeztek résztvevők. A gyenesdiási lőtéren 10 állomást kellett teljesíteniük a csapatoknak. A program célja a szórakozás, az együttlét és a közösségépítés.

A csapatok segítséget is kaptak a különböző állomásokon. Az íjászat többeknek nehézséget okozott, de a játékosok hamar ráéreztek a különböző feladatokra. Lövészetben több állomáson is teljesíteni kellett. Az íjjal célba kellett lőni, darts tudásukat is megcsillogtathatták a csapattagok, de olyan állomás is volt, ahol parittyával kellett sörös dobozokat eltalálni.

„Mi Győrből érkeztünk azért, mert Szirmai alezredes út meghívott bennünket erre a haditornára. Most vagyunk itt először, bár az az igazság, hogy annak idején én itt a keszthelyi Légvédelmi Rakétaezrednél kezdtem a pályafutásomat, sőt, a két gyermekem is itt született a Keszthelyi Kórházban.” - mondta Marcsa György, a Győri Fegyveres Erők és Testület Nyugállományú Klubjának elnöke.

A haditornára 8 csapat nevezett. Volt olyan klub, amely több csapatot is kiállított. Az eseményen a Nagycsaládosok Egyesülete is részt vett. A versenypályán légpuska tudásukat is bizonyítaniuk kellett. A csapatoknak itt is volt segítségük. A számban főként a férfiak teljesítettek jól. A dárdavetés is a feladatok között szerepelt. A játékosoknak egy bambuszrúddal kellett célba találniuk.

„Mi Zalaegerszegről, a Honvéd Nyugdíjas Klubból jöttünk két csapattal. Én az egyes számú csapatban vagyok, és van még egy kettes számú csapatunk is.” - tájékoztatott Dr. Fenyvesi László Károly, a Zalaegerszegi Honvédklub tagja.

A játékosoknak nem csak gyakorlati, hanem elméleti tudásukra is szükségük volt. Az egyik állomáson ugyanis kvízkérdésekre kellett válaszolniuk. Többek között a Helikoni Ünnepségekkel, a keszthelyi olimpikonokkal és a Főnix gályával kellett tisztában lenniük a versenyzőknek. A játékos haditornának több célja is volt.

„Elsősorban az, hogy egymással találkozzunk, a régi emlékeket felelevenítsük. Azon kívül, amint a nevében is van, hogy játékos haditorna, itt megmérettetünk csúzlival, fegyverrel, kislabdával, kézigránát dobással tulajdonképpen ügyességi számokban.” - emelte ki Sallai István, a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub elnökségi tagja.

Ugyan a csapatok a különböző állomásokon pontokat kaptak, mégsem a versengés volt a cél. A játékosok jó időben, jó hangulatban töltötték az időt a gyenesdiási lőtéren.

Regman Karola - Keszthelyi TV          

| 2024. jún. 12. szerda 19:15 | Gyenesdiás
A Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub negyedik alkalommal szervezte meg a játékos haditornát.
| 2023. jún. 15. csütörtök 17:07 | Gyenesdiás
Játékos haditornát szervezett a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
A tárlat szeptember 8-ig látható.
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Balatongyörök
Balatongyörökön évek óta nagy népszerűségnek örvend a tojásgurítás a családok körében.
| 2024. már. 11. hétfő 19:15 | Keszthely
Ismét elrajtolr a Szerelmes Kalandtúra, a programhoz folyamatosan csatlakozhatnak a párok.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Hittel,lélekkel
18:40
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:15
19:45
Természetvédelem határok nélkül
20:08
Göcsej Filmfesztivál
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.