Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Csúzli, gránát, légpuska - haditornáztak a szépkorúak
2024. jún. 12. szerda | Gyenesdiás
Csúzli, gránát, légpuska - haditornáztak a szépkorúak
Ismét játékos haditornát rendezett a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub. A keszthelyi csapatok mellett győri, nagykanizsai, marcali és zalaegerszegi szépkorúak is elfogadták meghívásukat. Összesen 10 állomáson kellett bizonyítaniuk ügyességük és rátermettségüket a csapattagok. A viadal célja a közösségépítés és a kikapcsolódás volt.

Dárdát dobtak az egyik állomáson a csapattagok. A szalmászsák közepe érte a legtöbb pontot, ide igyekeztek beletalálni a meghatározott távolságról. 

A dartstábla előtt is dobó tehetségüket kellett bizonyítaniuk a csapatoknak. Itt is a cél az volt, hogy minél több pontot dobjanak ki a nyugdíjasok. 

„Ez nagyon nagy buli a szépkorúaknak. A Bethlen Gábor Nyugdíjas Egyesület rendezi ezt a haditornát. Kipróbáljuk magunkat. Dárdavetés, teke, nyilazás, íjazás, utána pedig egy jó étkezés, babgulyás.” - mondta el Nagy Lajos, a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub tagja.

Habár sok segítő instrukcióval látták el a szépkorúakat, nem volt könnyű feladat az íjászat. Itt az összpontosítás mellett előnyt jelentett, ha volt már gyakorlatuk a versenyzőknek. De még úgy is előfordult az alá vagy fölé lövés. Ennek ellenére nagyon jól érezték magukat a résztvevők. 

„Nagy várakozással jöttünk, jó kis csapatunk van. Még most kezdtük a feladatok teljesítését. Dartsozni azt szeretek. Abban voltam eddig még sikeres, a csúzlizás, az meg a gyerekkoromat idézte fel. Három bátyám volt, azok állandóan csúzliztak. Még idáig eredményesek vagyunk úgy gondolom.” - ismertette Lukács Antalné Veronika  a győri Fegyveres Erők és Testületek Nyugállományú Klubja tagja.

Népszerű játékszám volt a csúzlizás. Itt 5 üres sörösdobozt kellett lelőniük a jelenlévőknek. Egymás biztatása és a sikerélmény is sokat segített a játékosoknak. 

Lövésben is bizonyíthatták rátermettségüket a csapattagok. Kispuskával, megtámasztással lehetett elsütni a fegyvert. 5 pontot kellett eltalálni a lőállásból. A légpuskával már az uraknak nehezebb feladatuk volt, ott ugyanis megtámasztás nélkül, kézből célozhattak a figurákra.

A gránátdobás is sok vidám pillanatot okozott a résztvevőknek. Jó hangulatban, humorral fűszerezve teljesítették a feladatokat. A Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub negyedik alkalommal szervezte meg a játékos haditornát, melynek legfőbb célja a közösségépítés. 

„A játékok úgy alakultak ki, hogy igazából Zalaegerszegről vettük a példát. Tehát ott voltunk először ilyen megmérettetésen. És utána eldöntöttük, hogy ezt mi is meg tudjuk csinálni itt ilyen szép környezetben. Azért haditorna, mert olyan számokat próbáltunk, ami kicsit köthető a katonasághoz, lövészetek, íjászat. Nem csak a mostani, hanem a régi katonákhoz is.” - osztotta meg Szirmai János a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub elnöke.

A játékosokat a hűvösebb idő sem tántorította el. Jó hangulatban, barátok közt versengtek a gyenesdiási lőtéren. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. jún. 15. csütörtök 17:07 | Gyenesdiás
Játékos haditornát szervezett a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub.
| 2022. jún. 24. péntek 15:37 | Gyenesdiás
Játékos haditornát szervezett a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub, a programra 8 csapat nevezett.
| 2024. feb. 21. szerda 19:15 | Keszthely
A mozgás fontosságára, és az aktív életmód lehetőségeire hívta fel a figyelmet a nyugdíjas klub.
| 2024. feb. 19. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthely legnagyobb nyugdíjas közössége az idei esztendőt is aktívan kívánja tölteni.
| 2024. jan. 22. hétfő 14:54 | Keszthely
Festménykiállítással egybekötött verseskötet bemutató délutánt szerveztek a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.