+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthely-Kenese Szóló
2022. június 21. kedd 17:31 - Keszthely
Keszthely-Kenese Szóló
Szólóvitorlázóknak rendeztek versenyt a Balatonon. A Keszthely-Kenese versenyt a 8 és a 10 méteres nyitott kategóriájú hajóknak szólt. A megmérettetést Fa Nándor hajótervező és -építő, óceáni szólóvitorlázó szervezte.

Reggel 8-kor Keszthelyről startoltak el a hajók. A verseny célja, hogy lehetőséget biztosítson a vitorlázó technika és a taktikai tudás megmérésére. A megmérettetést nehezítette, hogy nagyon gyenge szél volt. A 10 darab 8 méteres és a 6 darab 10 méteres nyitott kategóriás jármű lassan tudott haladni. A szólóvitorlázást nehezíti, hogy nincs legénység, így a kormányos csak magára számíthat.

„Mindent magának kell csinálnia. Magának kell az összes vitorlaműveletet csinálnia, felhúzni, lehúzni, idehúzni, odahúzni. Az összes manővert, magának kell meghoznia a döntéseket és mindenre egyedül van. Ez erény, kihívás és nehézség is egyben. De ugyanakkor szépség is, én mindig is szerettem a szólóversenyzést, mert az ember magára számíthat és az történik, amit ő csinál, tehát ez igazi egyéni megmérettetés.” - mondta el Fa Nándor szervező, hajótervező és -építő, óceáni szólóvitorlázó.

A versenyt 20 éve minden évben megrendezik. A szervezők elmondták, ilyen sima vízzel még nem találkoztak korábban. A megmérettetés az utolsó futama volt a 8 métereseknek szánt flottabajnokságnak. Az első hajó 21 óra 38 perckor ért Balatonkenesére, melyet 16 perc múlva követett a második. A 10 méteresek közül az első 22 óra 44-kor ért célba.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár