+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megvannak a Strandkönyvtár új szlogenjei
2022. június 17. péntek 15:26 - Keszthely
Megvannak a Strandkönyvtár új szlogenjei
5 új szlogenje van a Strandkönyvtárnak. A Fejér György Városi Könyvtár még áprilisban írta ki a pályázatot. Olyan rövidebb szöveget vagy szlogent vártak, amelyek ösztönzik az olvasókat arra, hogy felkeressék a kihelyezett könyvtárat. A Városi Strandon a régi mellett már az új szlogeneket is hallhatják a fürdőzők.

2009-ben kezdte meg a Fejér György Városi Könyvtár a nyári kitelepülését, a Strandkönyvtár szolgáltatást a Városi Strandon. Több száz könyvből, újságból, magazinból válogathatnak az olvasni vágyók. Ezek mellett keresztrejtvények és színezők is találhatók a polcok mellett. Nagyon népszerű a „Neked mennyit ér?” könyvbörze, ahol az olvasó döntheti el a kötet árát. A könyvtárosok közhasznú információkkal is ellátják a turistákat.

Minden évben kell újítania a könyvtárnak, vallják a dolgozók. Ezért hirdették meg idén a szlogeníró pályázatot, melyre 8 személytől 16 szlogen érkezett be. A bírák a bibliotéka munkatársai voltak.

A csütörtöki eredményhirdetésen az 5 nyertes nevét ismertették. Harmadik helyezést ért el Bencze Lilien Alexa. Megosztott második lett Suba Bernadett és Smidhoffer Eszter. Az elsők Somogyi Zoltán és Balogh Józsefné lettek.

„A felhívásnak szívesen tettem eleget, hiszen nagyon jó a kapcsolatom a könyvtárral és egy hirtelen ötlet folytán jött ez a mondat nekem. És el se jöttem, be sem adtam, csak bediktáltam telefonon Xéniának és azt mondta, hogy úgy érzi, hogy jó lett, és jöjjek be és írjam le. Mondtam, hogy nem, ez elég. Azt sem gondoltam, hogy én szereplője leszek ennek az ötösfogatnak, akik nyertek.”

A könyvtár célja volt, hogy felhívásukkal a fiatalokat is szólítsák meg. A nyertesek között is voltak diákok. Több szlogent is annak kitalálója hangján hallhatják majd a fürdőzők. 

„Egy kicsit meg akartuk mozgatni az állóvizet, hogy minél többen jöjjenek olvasni. Nem mintha nem volna népszerű, mert nagyon sok olvasónk jár a Strandkönyvtárba. Vannak olyanok, akik turisták és csak látogatóként vannak jelen, vannak évről évre visszatérők. Olyan is volt, hogy csak betelefonáltak a könyvtárba messziről, hogy mikor nyit a Strandkönyvtár, mert akkor jövünk.” - osztotta meg Kocsondiné Eisenkorb Györgyi igazgatóhelyettes.

Idén a Városi Strand közepén, a kabinok környékén lehet találkozni a Strandkönyvtárral. A népszerű szolgáltatás július 18-tól augusztus 19-ig tart minden nap 10 és 17 óra között.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus