Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Várja az olvasókat a strandkönyvtár
2024. júl. 15. hétfő | Keszthely
Várja az olvasókat a strandkönyvtár
Megnyílt a strandkönyvtár. A Fejér György Városi Könyvtár 16. alkalommal várja mától az olvasókat a Városi Strandon is. Naponta 10 órától kölcsönözhetnek a strandolók könyveket, napi lapokat és folyóiratokat. A kölcsönzés mellett válogathatnak a Neked mennyit ér? feliratú dobozból és a kedvükre való könyvet jelképes összegért haza is vihetik.

Ebben az évben új helyre költözött a strandkönyvtár a Keszthelyi Városi Strandon. A vizesblokk és a büfésor között két sátor várja az olvasókat. Aki esetleg otthon felejtette volna az olvasnivalóját, válogathat. Szép és könnyű irodalom, krimik, romantikus könyvek, gyermekkönyvek újságok és folyóiratok, színezők és rejtvények várják a strandolókat.  Nem csak a nyaralók ,a  keszthelyiek is  kedvelik a kölcsönzési lehetőséget. Már a nyitónapon nagy volt az érdeklődés."Én teljes mértékben kihasználom a lehetőséget. A könyvtárba is nagyon sokat járok. Tényleg, majdnem minden héten ott vagyok új könyvért és ide is majdnem minden nap jövök, mert mindig találok valamit, amit szívesen elolvasok. Vagy ha véletlenül kiderül, hogy már olvastam, mert mindegyikre azért nem emlékszem, akkor azt visszahozom és cserélem."- mondta el Zalányiné Ági.

Kovács Marianna 130 km-ről érkezett Keszthelyre nyaralni.  Nem tudta, hogy van könyvkölcsönzés a város népszerű strandján. Örömmel válogatott az újságok között. Nem kis meglepetés érte."Mi Győr-Sopron megyéből jöttünk  a férjemmel. Sopron mellől egy kis faluból, Nagylózsról. Most először vagyunk itt ezen a strandon és elfelejtettem vagyis nem elfelejtettem, hanem kiolvastam minden otthoni lehetőséget és gondoltam, hogy itt valamit majd csak találok. És akkor annyira örültem, most, hogy itt megláttam, itt van ilyen lehetőség és ennek nagyon örülök és főleg ennek az újságnak mert ezt valamikor én járattam. S egyszer csak eltűnt."

Hétfőtől vasárnapig 10 és 17 óra között várja  a strandkönyvtári szolgáltatás az olvasókat.  A bő választékból csak a válogatás időigényes. A kölcsönzés gyors és egyszerű.

"Az újság kölcsönzés ingyenes. Egy regisztráció után egy órára el lehet vinni négy db magazint. A könyvkölcsönzés feltétele pedig a nyaralók számára kaució díjas, tehát egy regisztrációt követően,1500 Ft kaucióért elvihetnek egy könyvet. Amit pár nap múlva vissza kell hozni és akkor a kaució árát visszaadjuk."- adott tájékoztatást Verebélyi Judit könyvtáros.

Nem csak kölcsönözni lehet  irodalomkedvelőknek. A sátrak előtti dobozokban naponta 120 könyv várja végleges gazdáját a „Neked mennyit ér? könyvárusítási akcióban. A strandkönyvtár  augusztus 11-ig várja az olvasókat  a Városi Strandon.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. júl. 12. péntek 19:15 | Vonyarcvashegy
21. alkalommal adták át a Kék Hullám Zászló strandminősítéseket, ezúttal Vonyarcvashegyen.
| 2024. júl. 8. hétfő 19:15 | Keszthely
Kiváló a Zala vármegyei természetes fürdőhelyek vízminősége – derül ki a Kormányhivatal sajtóközleményéből.
| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Keszthely
A Balatoni Szövetség és partnereinek munkatársai a Kék Hullám Zászló minősítő rendszer keretében járják a fürdőhelyeket.
| 2024. jún. 25. kedd 19:15 | Keszthely
Svájci fehér németjuhász találkozó és sportnap volt a tóparton
| 2024. jún. 19. szerda 19:15 | Keszthely
Helyenként akár 39 fok is lehet a napi maximum hőmérséklet.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:31
Hargita TV
07:00
Híradó
07:45
Diagnózis
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.