+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nyitott Pincék Napja
2022. június 13. hétfő 19:03 - Balatongyörök
Nyitott Pincék Napja
Jó program volt a Nyitott Pincék Napja! A nyári hagyományos bortúrán több borosgazda is kinyitotta pincéjét, hogy a turisták és a lakosság is megkóstolja a finom becehegyi borokat. Baráti társaságok, családok választották a programot hétvégi kikapcsolódásnak.

Mulatós zenétől volt hangos Becehegy vasárnap délután. A borkedvelők nem hiányolhatták a kulináris élvezeteket a Nyitott Pincék Napján. A helyi termelőknél nemcsak a finom becehegyi borokat lehetett kóstolni. Pogácsa és zsíros kenyér is várta a vendégeket. Baráti társaságok, családok választották, vasárnapi programnak a hegyi borozgatást.

"Minden alkalommal itt vagyunk. Gyönyörű a táj, jó a társaságunk. Ennél többet nem kívánhat az ember. Na meg az egészségünk is úgy ahogy van. Azt szokták mondani, hogy csak az első 100 év nehéz, de mi törekszünk  rá."- mondta Kurucz József.

A Szépkilátótól induló Dotto kisvonattal és gyalogosan is folyamatosan érkeztek az emberek. Fiatalok is szívesen választották hétvégi programnak a présházaknál való borozgatást.

"Túráztunk, a Dottot lekéstük, úgyhogy gyalog jöttünk és gyalog is megyünk."- nyilatkozta Czafit Leona.

A szombathelyi nyaralótulajdonos Nagy Péterné is barátaival érkezett a hegyre. Nem csak a pincéknél kínált finom borok, hanem a természet, a látvány is vonzotta Becehegyre."Érdekes ez a hangulata az egésznek a hegyen, gyönyörű a kilátás,szebb mint ami- eggyel odébb vagyunk a balatongyöröki felső hegyen,de innen szebb a kilátás." A turisztikai egyesület. Huszonegyedik alkalommal rendezte meg a programot. A természet közelsége, a finom borok a helyiek kedvessége, csodás balatoni panoráma számos élményt nyújtott a látogatóknak. "A hangulat az,nagyon jó. Jól érezzük magunkat itt. Budapesten tanultunk az orvosi egyetemen. Németek vagyunk. Most már második- ,harmadjára vagyunk itt ezen a borfesztiválon és nagyon-nagyon jó a hangulat."- mondta el Barch Oliver.

A becehegyi gazdák a pincesorok között található, 1907-ben épült Szentháromság kápolna búcsúján nyitották ki a présházak ajtaját a látogatók előtt.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A térségbe 39 gázüzemű és 8 dízelmotorral felszerelt jármű érkezett, ezek a hónap végétől közlekednek.
 
Március 25-e Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe.
 
Tudományos diákkonferenciát rendeztek a Keszthelyi Közgazdasági Technikumban.
 
A Híradó Plusz vendége: Keserű Gábor informatikus
 
A megelőzés ebben az esetben is az egyik legfontosabb.
 
Kiosztották az Év Balatoni Háza díjakat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus