+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nyitott Pincék Napja
2022. június 13. hétfő 19:03 - Balatongyörök
Nyitott Pincék Napja
Jó program volt a Nyitott Pincék Napja! A nyári hagyományos bortúrán több borosgazda is kinyitotta pincéjét, hogy a turisták és a lakosság is megkóstolja a finom becehegyi borokat. Baráti társaságok, családok választották a programot hétvégi kikapcsolódásnak.

Mulatós zenétől volt hangos Becehegy vasárnap délután. A borkedvelők nem hiányolhatták a kulináris élvezeteket a Nyitott Pincék Napján. A helyi termelőknél nemcsak a finom becehegyi borokat lehetett kóstolni. Pogácsa és zsíros kenyér is várta a vendégeket. Baráti társaságok, családok választották, vasárnapi programnak a hegyi borozgatást.

"Minden alkalommal itt vagyunk. Gyönyörű a táj, jó a társaságunk. Ennél többet nem kívánhat az ember. Na meg az egészségünk is úgy ahogy van. Azt szokták mondani, hogy csak az első 100 év nehéz, de mi törekszünk  rá."- mondta Kurucz József.

A Szépkilátótól induló Dotto kisvonattal és gyalogosan is folyamatosan érkeztek az emberek. Fiatalok is szívesen választották hétvégi programnak a présházaknál való borozgatást.

"Túráztunk, a Dottot lekéstük, úgyhogy gyalog jöttünk és gyalog is megyünk."- nyilatkozta Czafit Leona.

A szombathelyi nyaralótulajdonos Nagy Péterné is barátaival érkezett a hegyre. Nem csak a pincéknél kínált finom borok, hanem a természet, a látvány is vonzotta Becehegyre."Érdekes ez a hangulata az egésznek a hegyen, gyönyörű a kilátás,szebb mint ami- eggyel odébb vagyunk a balatongyöröki felső hegyen,de innen szebb a kilátás." A turisztikai egyesület. Huszonegyedik alkalommal rendezte meg a programot. A természet közelsége, a finom borok a helyiek kedvessége, csodás balatoni panoráma számos élményt nyújtott a látogatóknak. "A hangulat az,nagyon jó. Jól érezzük magunkat itt. Budapesten tanultunk az orvosi egyetemen. Németek vagyunk. Most már második- ,harmadjára vagyunk itt ezen a borfesztiválon és nagyon-nagyon jó a hangulat."- mondta el Barch Oliver.

A becehegyi gazdák a pincesorok között található, 1907-ben épült Szentháromság kápolna búcsúján nyitották ki a présházak ajtaját a látogatók előtt.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus