+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megerősödött a pandémia idején az igazságszolgáltatás
2022. június 8. szerda 16:53 - Zalaegerszeg
Megerősödött a pandémia idején az igazságszolgáltatás
Megyei jogásznapot tartottak. Az igazságügyben alkalmazott digitalizáció és az elektronikus adatkezelés volt a központi témája a zalaegerszegi rendezvénynek. A továbbképzés, hanem a szakmai és baráti eszmecsere szempontjából is kiemelt esemény a megyében.

Több mint húsz éve szerveznek találkozót Zala megye jogászainak. A pandémia miatt 2020-ban volt az utolsó program. Részben ez is adta az apropóját az idei rendezvénynek. A járvány alatt az igazságszolgáltatás rákényszerült arra, hogy elektronikus eljárásokat alkalmazzon.

Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese: „Nem növekedett az ügyhátralék. Hála Istennek a pandémiás helyzet nem okozott lemaradásokat, viszont a jogászok, az igazságszolgáltatás résztvevői megtanulták, készség szintjén begyakorolták ezeket az elektronikus eljárásokat. Ma már, 2022-ben minden kényszer nélkül is tudjuk alkalmazni és jól tudjuk alkalmazni ezeket az elektronikus eljárásokat.”

Szinte minden eljárásban van elektronikus megoldás, bizonyos igazságügyi szolgáltatóknak kötelessége is ez. Ezek a módszerek költségtakarékosak is, hiszen utazási költséget és papírt is takarítanak meg. A jogásznap résztvevői gyakorlati ismereteket kaptak, amiket a napi munkajuk tudnak alkalmazni. 

Dr. Szabó Ernő Csaba, a Magyar Jogász Egylet Zala Megyei Szervezetének elnöke: „Zala megye, Nagykanizsa, Zalaegerszeg ebben az időszakban az innovációról híres és ezért választotta a Magyar Jogász Egylet Zala Megyei Szervezete az „Innováció és technológia a jogászság számára a gyakorlatban” címet a mai naphoz.”

A jogásznapon elhangzott, az igazságszolgáltatásban dolgozó jogászok nem pótolhatók, az elektronikus eljárások végén, személyesen döntenek minden ügyben. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A medvék is előbújtak a barlangokból, megjósolták az időt.
 
A január 26-i testületi ülésen a többség jóváhagyta azt a határozatot, amely áremelésről szólt.
 
Több szempontból is megújul Keszthely közkedvelt fesztiválja, amely július elején várja a közönséget.
 
Kutató-mentő készülék beszerzésén dolgozik a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A halál megszelídítéséről, az emberi méltóságról, a Magyar Hospice Alapítvány küldetéséről beszélgettek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus