+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Pünkösdölés a Festetics-kastélyban
2022. június 7. kedd 19:04 - Keszthely
Pünkösdölés a Festetics-kastélyban
A pünkösdi hétvége mozgalmas volt a Helikon Kastélymúzeumban. Számos program várta a látogatókat. A kiállítások mellett a szabadtér is kínált látnivalót, kikapcsolódási lehetőséget. Lovasbemutató, virágvásár és a játékpark is vonzó volt a vendégek körében.

Régi játékok, vagány megoldások várták a Helikon Kastélymúzeum parkjában  a családokat. Kisgyermekek próbálgatták az autózás élvezetét. Az ügyességi játékokba már a szülők is részt vettek. Megelevenedtek előttük a gyermekévek. A kicsik azonban néha ügyesebbek voltak édesapjuknál. A Mosonmagyaróvár mellől érkezett 6 éves Ármin is élvezte a játék újdonságokat. "Úgy kell játszani ezzel a játékkal, hogy minden lyukat kikerülni úgy, hogy a legfölső lyukba belemenjen a golyó."

A játékparkban nehéz volt olyan eszközt, játékot találni, ahol ne játszottak volna felnőttek.  Kézműves és kreatív játékok sokasága hívta életre a régi korok gyermekjátékait. Volt aki azt is tesztelte, hogy milyen ügyes  a párja. Élvezték a játék minden percét.

"Nagyon-nagyon jól érezzük magunkat. Mi úgy jutottunk igazából ide, hogy az én párom itt dolgozik jelenleg a kastélyban egyébként és ő mondta, hogy nagy pünkösdi vígasságok vannak gyakorlatilag egész hétvégén és úgy gondolom, hogy így 20 év fölött is mindenféle programot ki kell próbálnunk, mert örök gyereknek kell maradni."- mondta Kárász Kristóf.

A szabadtéri kikapcsolódás egyik helyszíne a Pálmaház melletti kertben a kaktuszkiállítás és vásár volt. A pozsgások és kaktuszok kedvelői találtak különlegességeket. A szolnoki Szabó Nikolett sem hagyta ki a vásárlást. "Nagyon szeretjük a virágokat. Mindig szedünk külföldről mindenféle kaktuszt,meg napfényt jól tűrő növényeket. Úgyhogy nagyon jó árban vannak és nagyon gyönyörűek, egy kicsit leragadtam."

A kastély északi szárnya is megnyílt a látogatók előtt.  Arcfestés és lufihajtogatás várta a látogatókat. De aki bízott a szerencséjében, apró ajándékot kapott ha kipróbálta  a szerencsekereket. "Kipróbáltam a szerencsémet és egy lufit nyertem. Nagyon jól érzem magam, még most szeretnék körülnézni a parkban. A kastélyban már körülnéztem."- mondta Baka Nóra.

Aki délután érkezett a kastélyba , az sem maradt le a látnivalókról. Az egész napos programot lovasbemutató és póni lovaglás színesítette.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Három napon át kóstolhattak ropogósra sült halakat a rendezvényre látogatók.
 
A Nemzeti Kör kezdeményezésére szerveztek sétát, ahol tisztelegtek a családtagok előtt.
 
Az ország több pontjáról és külföldről is érkeztek háromkerekű motorosok Keszthelyre.
 
Idén nyáron is megerősített szolgálattal tartják fenn a közbiztonságot a balatoni településeken.
 
A húsz éve történt zarándokok tragédiájára emlékeztek.
 
50 fiatal segíti a rendőrség munkáját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár