+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új igazgatója van a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak
2022. május 31. kedd 16:00 - Zalaegerszeg
Új igazgatója van a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak
Takács Ottó Alajos lett az új katasztrófavédelmi igazgató Zalában. Az eddigi helyettes célja, hogy a közösen elért eredményeket megtartsa és folytassa azt a szakmai munkát melyet az elmúlt tíz évben átalakuló katasztrófavédelemnél folytatott. Egri Gyula dandártábornok nyugállományba vonul.

A nyugállományba vonuló Egri Gyula dandártábornok átadta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatzászlaját utódjának, Takács Ottó Alajosnak. Egri Gyula több mint két évtizedes szakmai, vezetői beosztás után adja át székét. 2012-től aktív szervezője, alakítója és végrehajtója volt Zala megyében az újjáalakuló katasztrófavédelemnek. A dandártábornok vallja, a megye biztonsága jó kezekben volt, sok kihívást oldottak meg. Nagyszerű fejlesztések történtek a gépjárműtechnikában, új eszközökkel látták el az ipari védelmi területet. Legnagyobb kihívásként a 2014-es árvizet élte meg.

„A megye szinte összes vízfolyásán történelmi szintű vízemelkedés volt. Egyszerre kellett gyakorlatilag a megye szinte összes védelmi rendszerének működnie és be kellett fogadnunk, integrálnunk a rendszerünkbe az ország többi részéről érkező szervezeti egységeket is. Ez úgy gondolom, nagyszerűen sikerült, hiszen senki nem sérült és az anyagi kár is csekély volt csak az elhárítások után” - nyilatkozta a nyugállományba vonuló Egri Gyula. 

Takács Ottó Alajos 1989 óta tűzoltó, Zalaegerszegen kezdte pályafutását. 2012. július 1-től, Egri Gyula hivatalba lépése óta megyei igazgatóhelyettes. Több mint 30 éves tűzoltói pályafutás van mögötte, célja az eddigi szakmaiság folytatása.  

„Az elmúlt tíz évben igazgató úrral közösen végeztük az igazgatóság szakmai tevékenységének irányítását. Ebből kifolyólag én a folyamatosságot szeretném képviselni. Minden szakterületen azon leszünk, hogy azokat az eredményeket, amit elértünk közösen a tíz év alatt, ezeket tovább tudjuk erősíteni és folytatni" - mondta az újdonsült igazgató. 

Az új vezető első feladata, hogy a megye vezetőivel találkozzon, illetve a zalai kirendeltségekkel, tűzoltó-parancsnokságokkal is szorosabbra kívánja fűzni a kapcsolatát, mint megyei igazgató.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Három napon át kóstolhattak ropogósra sült halakat a rendezvényre látogatók.
 
A Nemzeti Kör kezdeményezésére szerveztek sétát, ahol tisztelegtek a családtagok előtt.
 
Az ország több pontjáról és külföldről is érkeztek háromkerekű motorosok Keszthelyre.
 
Idén nyáron is megerősített szolgálattal tartják fenn a közbiztonságot a balatoni településeken.
 
A húsz éve történt zarándokok tragédiájára emlékeztek.
 
50 fiatal segíti a rendőrség munkáját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár