+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Művészeti záróvizsga volt a Csány-Szendrey iskolában
2022. május 26. csütörtök 17:31 - Keszthely
Művészeti záróvizsga volt a Csány-Szendrey iskolában
A Csány-Szendrey Általános Iskola és AMI 17 éve művészeti iskola, ahol modern táncot tanulnak a gyerekek. Az idei tanévben nyugdíjba vonult Labanov Tünde, aki a művészeti oktatás motorja volt. Vezetésével több országos és nemzetközi eredményt is elértek a gyerek.

Az iskola összes modern tánc szakos tanulójának előadása nyitotta az eseményt. A művészeti záróvizsgán 108 diák lépett a közönség elé.

„Azért szeretek táncolni, mert megmutathatom a többieknek, hogy milyen ügyes vagyok” - nyilatkozta Uracs Zoé tanuló. 

A táncpróbák heti 2x2 tanóra keretében folynak az intézményben. A tanulóknak előírt tan- illetve vizsgaanyagnak kell megfelelniük. Az első osztályosoktól kezdve egészen a nyolcadikos gyerekekig mindenki számot adott tudásáról.

Hársfa Rebeka tanuló: „Fura érzés ugyanis lezárunk nyolc évet, ami azért elég tartalmas volt, bár a COVID megszakította az utolsó két évünket, de örülök hogy itt lehetek.”

A táncjáték keretében köszöntötték a nyugdíjba vonult Labanov Tündét. 1989-ban kezdte pedagógusi pályáját az iskolában. Ő rá épített az intézmény, amikor bevezették a modern tánc tanszakot. Előtte szakköri keretek közt zajlott az oktatás. A pedagógus célja az volt, hogy a tánc iránti szeretetét átadja a gyerekeknek.

„Nagyon kinyitja a személyiséget és én azt vettem észre, hogy azok a gyerekek akik járnak mozgásra, legyen az bármilyen tánc, mozgásművészet, azok a tanulás más területin is nyíltabbak lesznek és szerintem kinyitja a személyiséget” - mondta televíziónknak Labanov Tünde nyugalmazott pedagógus. 

Labanov Tünde utóda Darida Ildikó. A második félévben már az ő kezei alatt dolgoztak a gyerekek. Az intézmény vezetése vallja, a tánc egészséges életmódra, érzelmi nyitottságra ösztönöz, és a tanulók kritikai érzéke is fejlődik ez által.

Dósa Zsolt igazgató: „A modern tánc és a művészet a személyiség harmonikus fejlődéséhez hozzájárul, ezért is tartottuk nagyon fontosnak, hogy a 2004/2005-ös tanévben, idestova most már 17 éve az intézmény falai között bevezettük a művészeti oktatást és a mai napig a gyermekek 120 fővel, 8 csoportban vesznek részt a foglalkozásokon és remélem, hogy a jövőben is ilyen érdeklődésre tartunk számot.”

Az intézmény vezetése köszönetet mondott a szülőknek is, hogy a zökkenőmentes átállásban támogatták a gyermekeket.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Szabó Zoltán egyetemi docens
 
Az akció célja elsősorban az, hogy megelőzzék a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megsértését
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus