+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kerüljünk közelebb az ortodoxiához
2022. május 19. csütörtök 17:37 - Keszthely
Kerüljünk közelebb az ortodoxiához
Az “Egy ortodox pap feljegyzései”, valamint a “Fedezd fel a templomot” című könyvek bemutatóját tartották meg a Keszthelyi Család Iskolában. Az eseményt a hévízi Orosz Ortodox Egyházközség szervezte. Mindkét kiadvány Sipos Barnabás debreceni ortodox parókus atya munkája.

Sipos Barnabás atya a “Fedezd fel a templomot” című, gyermekeknek szóló könyvet fordította, míg az “Egy ortodox pap feljegyzései” már saját gondolatait tartalmazza.

"Olyan egyszerű emberek kérdéseire adott válasz, akik például azt keresik, hogy melyik az ő egyházuk. Ez például egy olvasói kérdés volt a Hajdú Bihari Naplóban. Aztán beszélek az ikonokról, hiszen arról is nagyon sok kérdés érkezik egy laikus, nem ortodox ember részéről az ortodoxia felé."

A hévízi Orosz Ortodox Egyházközség már tíz éve létezik. Működésük a vonzáskörzetben letelepedő orosz, ukrán és egyéb szláv családoknak köszönhető. Napjainkban több száz hívő tagja a közösségnek, akiknek egy saját templomra is szükségük van.

"2019. december 27-én Hévízen le tudtuk tenni az épülő Ortodox templom alapkövét. Azóta ez a templom folyamatosan építés és épülés alatt van. Erre az évre készülünk a teljes felszentelésre, hogy az istentiszteleteinket már ne vendégségben - hogy így mondjam, a keresztény felekezetek templomaiban -, hanem saját templomunkban tudjuk végezni." - mondta el Vajna-Éliás István diakónus.

Sipos Barnabás atya feljegyzéseiből két kötet is született. Az elsősorban nem ortodox vallásúak számára készült kiadványok a hit megélését hivatottak bemutatni. A rendezvény helyszínét biztosító Keszthelyi Család Iskola főtámogatója az egyházközségnek.

"Az egyházat mindenképpen támogatjuk. Aki a Jóisten fele fordul, azt mi támogatjuk, velük együtt dolgozunk. Vajna-Iliás István az Orosz Ortodox Egyház hévízi templomának egyik diakónusa, a gyermekei ide járnak hozzánk iskolába." - osztotta meg Molnár Zsuzsanna igazgató.

A bemutatón magyar nyelvű liturgikus ortodox énekek is elhangzottak a hévízi Orosz Ortodox Egyházközség kórusának előadásában.

Tüskés Balázs - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár