+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tekerj a sereggel!
2022. május 16. hétfő 19:05 - Keszthely
Tekerj a sereggel!
Ötszázötvenen kerekeztek a jubileumi kerékpártúrán! Szombaton Keszthelyről indult a 10. Tekerj a sereggel! két napos kerékpártúra. A Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége által szervezett 210 km-es táv megtételében részt vett a honvédelmi államtitkár, Szabó István is.

Folyamatosan érkeztek a versenyzők a regisztrációs pulthoz. Mindannyian a Tekerj a Sereggel! elnevezésű kerékpáros túrán vettek részt. Baráti társaságok, klubok, egyéni versenyzők neveztek. "Mi mérnökök vagyunk,számítógép előtt ülünk, napi 8-10 órákat és ilyenkor ez kikapcsolódás számunkra"- mondta Lakatos Richárd.

A nagyszabású sport programot tizedszer  rendezték meg. Az ország minden részéből érkeztek kerékpárosok. A bringások nagy részének felkészülésre sem volt szüksége. "Minden nap munkába kerékpárral járok. Még ez télen is így van ez, úgyhogy most nyáron egyre jobb lesz ez. Minden évben eljövök, a Tekerj a sereggel! Szerintem ez nagyon nagy hagyománynak nevezhető sportesemény és most úgy tudom, hogy 547-en vagyunk, tehát egy nagy tömegrendezvény ."- nyilatkozott a budapesti versenyző, Pozsgai Gábor.

A Balaton-kerülő túra résztvevőit a város nevében Vozár Péterné  köszöntötte.

A Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége által szervezett sikeres program kezdete óta partner a város a sportprogramban. Szabó István honvédelmi államtitkár versenyzőként érkezett Keszthelyre. A jubileumi túra céljairól a rajt előtt beszélt a résztvevőknek.

"Annak idején amikor ez a rendezvénysorozat elindult, a cél az volt, hogy a Magyar Honvédség hivatásos és tartalékos állományának, a családtagoknak két napos, sportos, rekreációs programot biztosítsunk. Ugyanakkor nagyon fontos szempont volt, hogy erősítsük a honvédség és a társadalom együttműködését. Erősítsük a honvédség elismertségét a társadalomban és én azt gondolom, hogy ennek a célnak kiválóan megfeleltünk."- mondta el az államtitkár.

A  hosszú táv megtétele a nőket sem riasztotta el. Nem titkolták felkészültségüket!"Szigetközből jöttünk és ott nagyon jól tudunk biciklizni, úgyhogy ott is biciklizünk ."- mondta el Hittman Márta.

Délelőtt 10 órakor 550-en indultak el, hogy saját tempójukban, két nap alatt megtegyék a Keszthelytől-Keszthelyig tartó 210 km-es távot.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár