Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Az összefogás létfontosságú a turizmusban is
2022. már. 16. szerda | Zalakaros
Az összefogás létfontosságú a turizmusban is
Az aktív turizmus témájában tartottak szakmai egyeztetést a térség településvezetői és turisztikai szakemberei. Zalakaroson elhangzott, összefogásra, rendszeres konzultációkra van szükség ahhoz, hogy a Keszthely-Hévíz-Zalakaros háromszög fejlődni tudjon. Kiemelt cél a kevésbé frekventált települések bekapcsolása a turizmusba.

Európában valószínűleg hazánkban fejlődött a legtöbbet az aktív turizmus. Az elmúlt 12 évben a kormány jelentős összegekkel támogatta a kerékpáros, gyalogos vagy a vízi sportok fejlesztését. 2010 óta 1850 kilométer kerékpárút épült és 3000 kilométernyi útszakaszt tábláztak ki. A biciklizés nagy népszerűségnek örvend a Balaton környékén is.

„Az aktív turisztikai lehetőségek bővítése, például a kerékpározás, ez lehetővé teszi azt, hogy a Balaton-parttól egy olyan 15-20 kilométeres körzetben lévő települések is bekapcsolódjanak a turizmusba. Itt, a Balaton-parton, Zalakaroson az a kedvező adottság megvan, hogy itt már nagyon sok turista van. Az a kérdés, hogy ezeket a turistákat hogy tudjuk a környékre egy kicsit széjjelszórni, hogy tudjuk a környező településekre vonzani, hogy tudjuk nekik megmutatni az ottani táj szépségeit.” - mondta el Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Az utak felújítása mellett nagyon fontos, hogy kerékpárosbarát szolgáltatások is legyenek. Cél, hogy két éven belül 3000 szállás- és vendéglátóhely feleljen meg ennek az elvárásnak.

A zalakarosi fórumon a térség településeinek vezetői és turisztikai szakemberek vettek részt. Elhangzott, Keszthely, Zalakaros és Hévíz térségében olyan jelentős kulturális és természeti értékek vannak, amikre büszkék lehetünk. Ezeknek a kiaknázásához azonban az itt működő szervezetek és települések összefogására van szükség.

„A mi térségünkben a turizmus, különösen az aktív turizmus az egy nagyon fontos terület. Nagyon fontos jelentősége kell, hogy legyen a jövőben is a jövő évekre tervezett fejlesztések előkészítése esetében is. Azt gondolom, hogy Keszthely, a zalai Balaton-part, a hévízi térség, illetve Zalakros központtal a Kis-balatoni térség is egy olyan – mondjuk úgy – háromszöget kell, hogy alkosson a jövőben is, amit még jobban együttműködéssel még többet tudunk kihozni a természet, illetve a környezet adta lehetőségekből.” - emelte ki Nagy Bálint, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje.

Az aktív turizmuson belül fontos az egészséges életmód feltételeinek javítása is. Hévíz és Zalakaros a gyógyászatban vállal jelentős szerepet, Keszthelyen pedig a vízisportok, a kerékpározás és a túrázás szerelmesei is találnak maguknak elfoglaltságot. Az aktív települések programban futókörre, bringaparkra, jégpályára és mászóteremre is lehet pályázni. A jövőben cél a Kis-Balaton jelentős fejlesztése. A tervek között szerepel többek között egy modern madárles építése.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 8. szerda 19:15 | Hévíz
A Vállalkozók Országos Szövetsége közös eszmecserére, a sikerek és nehézségek megvitatására hívta össze a résztvevőket.
| 2024. máj. 1. szerda 19:15 | Keszthely
A tó megkoszorúzása mellett Keszthelyen adták át a Balaton-díjakat is.
| 2024. ápr. 24. szerda 19:15 | Keszthely
A találkozón szó esett a jövőbeni fejlesztésekről.
| 2024. ápr. 16. kedd 19:15 | Keszthely
11. alkalommal szervezik meg a megmérettetést.
| 2024. már. 14. csütörtök 19:15 | Keszthely
Szeptemberig várja a vendégeket a Balaton-parton Keszthely egyik legnépszerűbb attrakciója.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.