+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Átadták a felújított gyenesi iskolát
2022. május 11. szerda 17:16 - Gyenesdiás
Átadták a felújított gyenesi iskolát
Átadták a felújított gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskolát. A másfél milliárd forintos beruházás során tantermekkel, futópályával és tornateremmel bővült az intézmény. A fejlesztés nem csak a település, hanem a régió számára is rendkívül fontos.

4 új tanteremmel bővült az iskola. Ezeket már birtokba is vehették az osztályok. Sok segítséget nyújtanak az új szaktantermek. Az informatikai és a természettudományi óráknak már ez a helyszínük. A főépület mellett Művészetek Háza néven található meg az európai színvonalnak megfelelő iparművészeti- és technika terem.  Szekcionálható tornateremmel és táncteremmel is bővült az iskola. A fejlesztésre a fenntartó Nagykanizsai Tankerületi Központ nyert mintegy másfél milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást.

„Nem régiben hallottam és most örömmel megosztom Önökkel a tételmondatot, ilyen minőségű körülmények között születnek a bajnokok. És ami legalább ilyen fontos, az egészségükre odafigyelő, azt óvó és megőrző generációk. A jövőnk az ilyen fejlesztésekkel, beruházásokkal kezdődik." - mondta el Magyar Ferenc tankerületi igazgató.

A településen jelentős a kulturális élet, így a tornacsarnok a hagyományőrző csoportoknak is fontos helyszíne lesz.

„Ez egy olyan nagy fejlesztés – természetesen nem csak az épület, hanem a gyenesdiási iskola fejlesztés a programjaival együtt – amely nem csak térségi, hanem országos jelentőségű is.” - emelte ki Manninger Jenő korábbi országgyűlési képviselő.

Egy település és egy régió szempontjából az oktatás fejlesztése jelenti a jövőt. Ezért volt fontos, hogy minél előbb létrejöjjön ez a beruházás Gyenesdiáson is.

„A közösségeknek a jövőjét azt ti jelentitek gyerekek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy megfelelő körülmények között tudjatok készülni, a pedagógusok megfelelő körülmények között tudjanak tanítani titeket. És az iskolaidőn kívül közösségeinknek egy nagyon fontos feltétele az is, hogy legyenek olyan közösségi terek is, amit például ez a tornacsarnok is, ahol most vagyunk, meg tud testesíteni.” - fogalmazott Nagy Bálint országgyűlési képviselő.

Az elmúlt 4 évben a Klebelsberg Központhoz tartozó 1000 intézmény újulhatott meg.

„Több mint 300 milliárd forint ment át úgymond a tankerületi központok, illetve a Klebelsberg Központon ahhoz, hogy esélyt tudjunk teremteni minden gyereknek függetlenül attól, hogy hová születik. Azt valljuk és a kormányzat kiemelt vallása az, hogy minden gyereknek jár mindenféle oktatás.” - ismertette Hajnal Gabriella a Klebelsberg Központ elnöke.

A beruházás elkészültéig több nehézségen kellett keresztülmennie a diákoknak és a pedagógusoknak is. Lancz Tamás intézményvezető köszönetet mondott minden segítőnek.

„365 naptári napot és 189 tanítási napot voltunk albérletben Keszthelyen, Vonyarcvashegyen és a Természet Háza Látogatóközpontban Gyenesdiáson. Köszönöm Dósa Zsolt és Erdei Ferenc intézményvezető kollégáimnak, valamint Gelencsér Zoltánnak, a Természet Háza Látogatóközpont korábbi megbízott vezetőjének, hogy biztosították számunkra azokat az alapvető feltételeket, melyekkel ezt a két félévet sikerült teljesítenünk.”

A Kárpáti János Általános Iskolába jelenleg 500 gyermek jár. A tantermek fejlesztése mellett szakmailag is újult az intézmény. A tervek szerint a tornacsarnok több települési rendezvénynek is helyszíne lesz. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus