+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Átadták a felújított gyenesi iskolát
2022. május 11. szerda 17:16 - Gyenesdiás
Átadták a felújított gyenesi iskolát
Átadták a felújított gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskolát. A másfél milliárd forintos beruházás során tantermekkel, futópályával és tornateremmel bővült az intézmény. A fejlesztés nem csak a település, hanem a régió számára is rendkívül fontos.

4 új tanteremmel bővült az iskola. Ezeket már birtokba is vehették az osztályok. Sok segítséget nyújtanak az új szaktantermek. Az informatikai és a természettudományi óráknak már ez a helyszínük. A főépület mellett Művészetek Háza néven található meg az európai színvonalnak megfelelő iparművészeti- és technika terem.  Szekcionálható tornateremmel és táncteremmel is bővült az iskola. A fejlesztésre a fenntartó Nagykanizsai Tankerületi Központ nyert mintegy másfél milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást.

„Nem régiben hallottam és most örömmel megosztom Önökkel a tételmondatot, ilyen minőségű körülmények között születnek a bajnokok. És ami legalább ilyen fontos, az egészségükre odafigyelő, azt óvó és megőrző generációk. A jövőnk az ilyen fejlesztésekkel, beruházásokkal kezdődik." - mondta el Magyar Ferenc tankerületi igazgató.

A településen jelentős a kulturális élet, így a tornacsarnok a hagyományőrző csoportoknak is fontos helyszíne lesz.

„Ez egy olyan nagy fejlesztés – természetesen nem csak az épület, hanem a gyenesdiási iskola fejlesztés a programjaival együtt – amely nem csak térségi, hanem országos jelentőségű is.” - emelte ki Manninger Jenő korábbi országgyűlési képviselő.

Egy település és egy régió szempontjából az oktatás fejlesztése jelenti a jövőt. Ezért volt fontos, hogy minél előbb létrejöjjön ez a beruházás Gyenesdiáson is.

„A közösségeknek a jövőjét azt ti jelentitek gyerekek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy megfelelő körülmények között tudjatok készülni, a pedagógusok megfelelő körülmények között tudjanak tanítani titeket. És az iskolaidőn kívül közösségeinknek egy nagyon fontos feltétele az is, hogy legyenek olyan közösségi terek is, amit például ez a tornacsarnok is, ahol most vagyunk, meg tud testesíteni.” - fogalmazott Nagy Bálint országgyűlési képviselő.

Az elmúlt 4 évben a Klebelsberg Központhoz tartozó 1000 intézmény újulhatott meg.

„Több mint 300 milliárd forint ment át úgymond a tankerületi központok, illetve a Klebelsberg Központon ahhoz, hogy esélyt tudjunk teremteni minden gyereknek függetlenül attól, hogy hová születik. Azt valljuk és a kormányzat kiemelt vallása az, hogy minden gyereknek jár mindenféle oktatás.” - ismertette Hajnal Gabriella a Klebelsberg Központ elnöke.

A beruházás elkészültéig több nehézségen kellett keresztülmennie a diákoknak és a pedagógusoknak is. Lancz Tamás intézményvezető köszönetet mondott minden segítőnek.

„365 naptári napot és 189 tanítási napot voltunk albérletben Keszthelyen, Vonyarcvashegyen és a Természet Háza Látogatóközpontban Gyenesdiáson. Köszönöm Dósa Zsolt és Erdei Ferenc intézményvezető kollégáimnak, valamint Gelencsér Zoltánnak, a Természet Háza Látogatóközpont korábbi megbízott vezetőjének, hogy biztosították számunkra azokat az alapvető feltételeket, melyekkel ezt a két félévet sikerült teljesítenünk.”

A Kárpáti János Általános Iskolába jelenleg 500 gyermek jár. A tantermek fejlesztése mellett szakmailag is újult az intézmény. A tervek szerint a tornacsarnok több települési rendezvénynek is helyszíne lesz. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
A Georgikon Campuson régi hagyománya van a regattának, ezt a sportágat szívesen választják a hallgatók.
 
A változékony időjárás miatt elszaporodtak a rágcsálók.
 
A mozgás fontosságára, és az aktív életmód lehetőségeire hívta fel a figyelmet a nyugdíjas klub.
 
Egy különleges világkörüli utazásról mesélt Szita Gábor a Világjáró Klub közönségének.
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus