Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Átadták a felújított gyenesi iskolát
2022. máj. 11. szerda | Gyenesdiás
Átadták a felújított gyenesi iskolát
Átadták a felújított gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskolát. A másfél milliárd forintos beruházás során tantermekkel, futópályával és tornateremmel bővült az intézmény. A fejlesztés nem csak a település, hanem a régió számára is rendkívül fontos.

4 új tanteremmel bővült az iskola. Ezeket már birtokba is vehették az osztályok. Sok segítséget nyújtanak az új szaktantermek. Az informatikai és a természettudományi óráknak már ez a helyszínük. A főépület mellett Művészetek Háza néven található meg az európai színvonalnak megfelelő iparművészeti- és technika terem.  Szekcionálható tornateremmel és táncteremmel is bővült az iskola. A fejlesztésre a fenntartó Nagykanizsai Tankerületi Központ nyert mintegy másfél milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást.

„Nem régiben hallottam és most örömmel megosztom Önökkel a tételmondatot, ilyen minőségű körülmények között születnek a bajnokok. És ami legalább ilyen fontos, az egészségükre odafigyelő, azt óvó és megőrző generációk. A jövőnk az ilyen fejlesztésekkel, beruházásokkal kezdődik." - mondta el Magyar Ferenc tankerületi igazgató.

A településen jelentős a kulturális élet, így a tornacsarnok a hagyományőrző csoportoknak is fontos helyszíne lesz.

„Ez egy olyan nagy fejlesztés – természetesen nem csak az épület, hanem a gyenesdiási iskola fejlesztés a programjaival együtt – amely nem csak térségi, hanem országos jelentőségű is.” - emelte ki Manninger Jenő korábbi országgyűlési képviselő.

Egy település és egy régió szempontjából az oktatás fejlesztése jelenti a jövőt. Ezért volt fontos, hogy minél előbb létrejöjjön ez a beruházás Gyenesdiáson is.

„A közösségeknek a jövőjét azt ti jelentitek gyerekek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy megfelelő körülmények között tudjatok készülni, a pedagógusok megfelelő körülmények között tudjanak tanítani titeket. És az iskolaidőn kívül közösségeinknek egy nagyon fontos feltétele az is, hogy legyenek olyan közösségi terek is, amit például ez a tornacsarnok is, ahol most vagyunk, meg tud testesíteni.” - fogalmazott Nagy Bálint országgyűlési képviselő.

Az elmúlt 4 évben a Klebelsberg Központhoz tartozó 1000 intézmény újulhatott meg.

„Több mint 300 milliárd forint ment át úgymond a tankerületi központok, illetve a Klebelsberg Központon ahhoz, hogy esélyt tudjunk teremteni minden gyereknek függetlenül attól, hogy hová születik. Azt valljuk és a kormányzat kiemelt vallása az, hogy minden gyereknek jár mindenféle oktatás.” - ismertette Hajnal Gabriella a Klebelsberg Központ elnöke.

A beruházás elkészültéig több nehézségen kellett keresztülmennie a diákoknak és a pedagógusoknak is. Lancz Tamás intézményvezető köszönetet mondott minden segítőnek.

„365 naptári napot és 189 tanítási napot voltunk albérletben Keszthelyen, Vonyarcvashegyen és a Természet Háza Látogatóközpontban Gyenesdiáson. Köszönöm Dósa Zsolt és Erdei Ferenc intézményvezető kollégáimnak, valamint Gelencsér Zoltánnak, a Természet Háza Látogatóközpont korábbi megbízott vezetőjének, hogy biztosították számunkra azokat az alapvető feltételeket, melyekkel ezt a két félévet sikerült teljesítenünk.”

A Kárpáti János Általános Iskolába jelenleg 500 gyermek jár. A tantermek fejlesztése mellett szakmailag is újult az intézmény. A tervek szerint a tornacsarnok több települési rendezvénynek is helyszíne lesz. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2020. szep. 15. kedd 16:28 | Gyenesdiás
Tornacsarnokkal, táncteremmel, új tantermekkel és szaktantermekkel bővül az oktatási intézmény.
| 2014. jún. 11. szerda 10:28 | Gyenesdiás
A Balatonnal kapcsolatos játékos és ismeretterjesztő vetélkedőt rendezett a gyenesdiási Kárpáti iskola.
| 2024. júl. 22. hétfő 19:15 | Keszthely
A Vaszary Kolos utca újabb szakaszát újította fel a város.
| 2024. júl. 17. szerda 19:15 | Balatonszentgyörgy
Több, mint százötvenmillió forintos pályázati támogatással újul meg a Művelődési Ház Balatonszentgyörgyön.
| 2024. jún. 7. péntek 19:15 | Keszthely
Több fát és cserjét telepítettek az elmúlt időszakban a területre és már a játékelemek is kikerültek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.