Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Elhelyezték a gyenesdiási iskolafejlesztés alapkövét
2020. szep. 15. kedd | Gyenesdiás
Elhelyezték a gyenesdiási iskolafejlesztés alapkövét
Kedden délután tették le a gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskola fejlesztésének alapkövét. A pályázatból megvalósuló mintegy 1,5 milliárdos beruházás során tornacsarnokkal, táncteremmel, új tantermekkel és szaktantermekkel bővül az oktatási intézmény. Így várhatóan 550 gyermek oktatására lesz lehetőség a nagyközségben. A munkálatok már elkezdődtek, a kivitelező cégnek 310 munkanap alatt kell befejeznie az építkezést.

A jelenlegi iskola épülete mögötti területen fog felépülni a 20x40 méteres sportcsarnok, mely az iskolások tornaórái mellett községi rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz. E mellett egy táncterem is megvalósul, valamint hat új tanteremmel és szaktantermekkel is bővülni fog az intézmény.

A kivitelezési munkák megkezdésének ünnepélyes megnyitásán Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója elmondta, több településről is járnak a Kárpáti János Általános Iskolába, így mindenképpen szükséges annak fejlesztése. A pályázatból megvalósuló mintegy 1,5 milliárd forintos beruházás ezért térségi szinten lesz jelentős.

„A település egy régi vágya válik valóra, amikor megépül a tornacsarnok, És nagyon fontos, hogy a projekten belül lehetőség nyílt eszköz beszerzésre. Informatikai eszközök, bútorok beszerzésére és a pedagógusok is túl lesznek egy módszertani képzésen. Én azt gondolom, hogy ez így együtt meghatározó a település és a térség jövője szempontjából.”

Az eseményen Gál Lajos polgármester elmondta, Gyenesdiás már eddig is bebizonyította, hogy minőségi módon lehet ott élni. Az óvoda, a bölcsőde és az orvosi rendelő felújítása mellett az iskola is már korszerű eszközökkel várja majd a diákokat és a pedagógusokat. Hangsúlyozta, a beruházás egy komoly mérföldkő a település életében, hiszen ilyen mértékű munkálat korábban még nem valósult meg.

„Én úgy érzem, hogy 2020-ban nagyon is, hogy eljött az ideje annak, hogy egy ilyen ívű fejlesztés is vegye kezdetét. És természetesen az, hogy 10 évvel ezelőtt elkezdtük az aulával és az igazgatás terével, ezzel csak befejezzük 10 év elteltével azt, amit akkor kigondoltunk. Hiszen már akkor is majdnem íróasztalban voltak a terveink és szerettük volna megvalósítani, csak ott választani kellett. És azzal, hogy szinte leduplázódik maga az épület, azzal, hogy szinte kinőjük az udvart, ez majd adja a következő feladatokat az önkormányzatnak, hogy valami minőséget kell az udvaron is teremetni és a környezetben.” 

Az ünnepélyes alapkőletétel keretében elhelyezték az udvaron az időkapszulát, mely helyi és megyei újságokat, valamint tervrajzokat tartalmaz. A kivitelező cégnek 310 munkanap áll rendelkezésre, hogy befejezzék a projektet, így várhatóan 2021 novemberére készülnek el. A munkálatokat már megkezdték.

„A projektnek az első elemeit kezdtük el. Itt az alapok kitűzése, illetve a földmunkák kezdődtek meg, úgyhogy felvonultunk a területre. Illetve a kollégáim kiszámolták, illetve elkezdték az alapnak az építését.” - mondta el Galina Beáta a kivitelező cég ügyvezetője.

A projekt keretében a tantermek is meg fognak újulni. A munkálatok során minden biztonsági intézkedést megtettek a szakemberek, így az első félévet az intézményben tölthetik a diákok. A második félévben valószínűleg Vonyarcvashegyen és Keszthelyen helyezik el a tanulócsoportokat.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2022. máj. 11. szerda 17:16 | Gyenesdiás
A másfél milliárd forintos beruházás során tantermekkel, futópályával és tornateremmel bővült az iskola.
| 2014. jún. 11. szerda 10:28 | Gyenesdiás
A Balatonnal kapcsolatos játékos és ismeretterjesztő vetélkedőt rendezett a gyenesdiási Kárpáti iskola.
| 2022. már. 9. szerda 15:14 | Zalaapáti
A Nagykanizsai Tankerületi Központ 841,77 millió forint vissza nem térítendő forrást nyert a projektre.
| 2021. ápr. 7. szerda 17:48 | Gyenesdiás
Duplájára nő az általános iskola alapterülete az 1,4 milliárd forintos beruházással.
| 2020. okt. 15. csütörtök 17:14 | Zalaapáti
Mintegy 870 millió forintos támogatásból épülnek szaktantermek és új tornaterem is.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.