Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Átadták a zalaapáti iskola tornacsarnokát
2022. már. 9. szerda | Zalaapáti
Átadták a zalaapáti iskola tornacsarnokát
Átadták a zalaapáti Gábor Áron Általános Iskola felújított szaktantermeit és tornacsarnokát. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elmondta, a jövő építéséhez elengedhetetlen a fiatalok támogatása. A Nagykanizsai Tankerületi Központ 841,77 millió forint vissza nem térítendő forrást nyert el a projektre.

Kásler Miklós kiemelte, a nemzet jövője a család, azon keresztül a gyermek. Ezért fontos az ő fejlődésüket szolgáló projektek támogatása.

„Ennek érdekében rendkívüli fejlesztéseket, támogatást indított el nem csak materiális értelemben. Nem csak vasbetonról beszélek, eszközökről és műszerekről beszélek, hanem arról is, hogy a nemzeti alaptanterv átdolgozott, megújított formája a klasszikus értékekre helyezi a hangsúlyt.”

A kisebb településeken is komolyan lehet már venni az iskolafejlesztési programot, köszönhetően a kormány támogatásának – erről Manninger Jenő beszélt. Az országgyűlési képviselő emlékeztetett, a 2000-es évek elején amiatt kellett aggódni, hogy ne zárják be a vidéki iskolákat. A kistelepülések küszködtek az oktatási intézmények fenntartásával.

„Az, hogy a kormányzat átvette a kisebb településeknek ezt a gondját és egységes színvonalat igyekszik teremteni, ez mindenképpen óriási eredmény, amelynek kézzel fogható jeleit itt is láthatjuk. És láthatjuk azt is, hogy valóban ezek a problémák ilyen értelemben megszűntek.”

A magyar kormány felismerte, hogy a vidéket fejleszteni kell. A programjai során olyan jövőképet biztosít a vidékieknek, mellyel esélyegyenlőséget érezhetnek. Ez egész Magyarországnak fontos.

„Fontos az, hogy egy-egy településnek, egy-egy térségnek jövőképet mutasson az, hogy az emberek el tudják képzelni jövőjüket, biztonságban tudják érezni magukat. Azt gondolom, hogy napjainkban egyre inkább fontos, ennek egy nagyon jó szimbóluma Zalaapáti, illetve ez a mostani fejlesztés, hiszen nem csak Zalaapátiból járnak ide gyermekek, hanem 8 településnek a gyermekei járnak ebbe az iskolába. Úgyhogy nagyon időszerű volt és nagyon örvendetes ez a felújítás.” - ismertette Nagy Bálint.

Az Európai Uniós támogatásból bővítették az iskola tantermeit, valamint megépült az új tornacsarnok is. A munkaterületet 2020 augusztusában adták át. A munkálatok 2021. október 19-ig befejeződtek. A beruházásból egy természettudományos labort, egy informatikai, egy nyelvi és egy rajzszaktantermet valósítottak meg. Építettek egy zenetermet, kialakítottak egy könyvtárat és egy orvosi szobát is.

„Magyarország kormánya bízik a vidékben és nem csak azt mondja, hogy hajrá vidék, dolgozzál. Hanem támogatja, itt van látszik. Eredetileg az uniós pályázatban 260 millió forint volt. Ezt az álmot az nem valósította volna meg. Kétharmad részt tett hozzá Magyarország Kormánya, 611 millió forintot. És így jött össze mindez az álmunk.” - mondta el Vincze Tibor polgármester.

Az átadóünnepség végén a megjelentek közösen nézték meg az elkészült termeket. A zalaapáti iskolába mintegy 160 diák jár. A fejlesztéssel a cél az volt, hogy esélyegyenlőséget biztosító nevelés-oktatási környezetet építsenek nekik.

| 2024. jan. 25. csütörtök 15:03 | Zalaapáti
Utat és járdát építettek tavaly, és több kulturális csoport is jubilált 2023-ban.
| 2024. jan. 3. szerda 13:26 | Zalaapáti
2023-ban 16 gyermek született Zalaapátiban.
| 2023. júl. 20. csütörtök 15:30 | Zalaapáti
72 pszichiátriai beteg költözött be az úgynevezett TL házakba.
| 2023. jún. 9. péntek 16:48 | Zalaapáti
A csütörtöki fórumnak a kereszténység és Európa jövője volt a témája.
| 2023. máj. 8. hétfő 18:02 | Zalaapáti
A község anyagilag is támogatja a családokat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
06:00
Egy csipetnyi szó
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.