+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Zöld Zala: vetélkedő a természeti értékekről
2022. május 10. kedd 16:24 - Keszthely
Zöld Zala: vetélkedő a természeti értékekről
Jelképes kirándulásra hívták a diákokat a Keszthelyi-hegységbe. Ismét megrendezték a Zöld Zala vetélkedőt. A Fejér György Városi Könyvtár 2009 óta várja versengésre az általános iskolás tanulókat. A feladatok elősegítik a résztvevők környezeti nevelését.

Keszthely és környéke természeti értékei, azon belül a Keszthelyi-hegység volt a kiemelt témája a vetélkedőnek. A klasszikus totó és igaz-hamis feladványok mellett akciótervet is kellett készíteni, melyben a diákok közvetlen lakóhelyének környezetvédelmét, annak jövőjét kellett bemutatni.

Vajda Tamás versenyző: „Felhívjuk az emberek figyelmét, hogy mennyire szennyezik a környezetet és mit tudunk ez ellen tenni. Ez is volt a feladat benne, hogy egy felhívást is rárakjunk erre a bizonyos kockánkra, mellyel felhívjuk az emberek figyelmét, hogy mi mit tehetünk a környezetünkért.”  

Felelőtlen kirándulók szemetet hagytak maguk után. Melyik hulladékot, melyik gyűjtőedénybe kell dobni?  Ezt a szituációt kellett a vetélkedőn megoldani. A szervezőknek fontos a kreatív és interaktív verseny. 

Verebélyi Judit könyvtáros: „Egyrészt a gyerekeknek egy motiváció, hogy a kreatív feladatokkal jobban megismertessék a jövő generációját és minket is a mai problémákkal, illetve azt ők ezt hogy látják. Másrészt pedig nem csak azoknak a gyerekeknek szól ez a vetélkedő, akik kifejezetten tanulmányi versenyekre készülnek, hanem akik szeretik a természetet, fontosnak tartják, hogy megőrizzük a jövő generációinak a környékünkön lévő értékeket.”

A Zöld Zala vetélkedőt 6-7. osztályosoknak hirdették meg. Az elmúlt két év online programjai után ismét személyesen versenyezhettek a gyerekek. A keszthelyi általános iskolások mellett Hévízről is jöttek tanulók. A Fejér György Városi Könyvtár rendszeresen szervez vetélkedőket és ad otthont különböző ismeretterjesztő előadásoknak.

„Nem tudhatjuk azt, hogy egy diákot például a természetbarát kert előadás keretén belül valamelyik apróbb téma fog meg jobban, vagy pedig egy ilyen vetélkedő keretén belül kezd el azon gondolkozni, hogy ő hogyan tudna tenni azért, hogy a saját lakókörnyezetét szebbé tegye, megóvja és vigyázzon rá" - nyilatkozta Sáringer-Kenyeres Marcell zsűri, természetvédelmi mérnök. 

A vetélkedőt "A zöld urai" csapat nyerte meg a Csány-Szendrey ÁMK székhelyintézményéből.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár