+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Zöld Zala: vetélkedő a természeti értékekről
2022. május 10. kedd 16:24 - Keszthely
Zöld Zala: vetélkedő a természeti értékekről
Jelképes kirándulásra hívták a diákokat a Keszthelyi-hegységbe. Ismét megrendezték a Zöld Zala vetélkedőt. A Fejér György Városi Könyvtár 2009 óta várja versengésre az általános iskolás tanulókat. A feladatok elősegítik a résztvevők környezeti nevelését.

Keszthely és környéke természeti értékei, azon belül a Keszthelyi-hegység volt a kiemelt témája a vetélkedőnek. A klasszikus totó és igaz-hamis feladványok mellett akciótervet is kellett készíteni, melyben a diákok közvetlen lakóhelyének környezetvédelmét, annak jövőjét kellett bemutatni.

Vajda Tamás versenyző: „Felhívjuk az emberek figyelmét, hogy mennyire szennyezik a környezetet és mit tudunk ez ellen tenni. Ez is volt a feladat benne, hogy egy felhívást is rárakjunk erre a bizonyos kockánkra, mellyel felhívjuk az emberek figyelmét, hogy mi mit tehetünk a környezetünkért.”  

Felelőtlen kirándulók szemetet hagytak maguk után. Melyik hulladékot, melyik gyűjtőedénybe kell dobni?  Ezt a szituációt kellett a vetélkedőn megoldani. A szervezőknek fontos a kreatív és interaktív verseny. 

Verebélyi Judit könyvtáros: „Egyrészt a gyerekeknek egy motiváció, hogy a kreatív feladatokkal jobban megismertessék a jövő generációját és minket is a mai problémákkal, illetve azt ők ezt hogy látják. Másrészt pedig nem csak azoknak a gyerekeknek szól ez a vetélkedő, akik kifejezetten tanulmányi versenyekre készülnek, hanem akik szeretik a természetet, fontosnak tartják, hogy megőrizzük a jövő generációinak a környékünkön lévő értékeket.”

A Zöld Zala vetélkedőt 6-7. osztályosoknak hirdették meg. Az elmúlt két év online programjai után ismét személyesen versenyezhettek a gyerekek. A keszthelyi általános iskolások mellett Hévízről is jöttek tanulók. A Fejér György Városi Könyvtár rendszeresen szervez vetélkedőket és ad otthont különböző ismeretterjesztő előadásoknak.

„Nem tudhatjuk azt, hogy egy diákot például a természetbarát kert előadás keretén belül valamelyik apróbb téma fog meg jobban, vagy pedig egy ilyen vetélkedő keretén belül kezd el azon gondolkozni, hogy ő hogyan tudna tenni azért, hogy a saját lakókörnyezetét szebbé tegye, megóvja és vigyázzon rá" - nyilatkozta Sáringer-Kenyeres Marcell zsűri, természetvédelmi mérnök. 

A vetélkedőt "A zöld urai" csapat nyerte meg a Csány-Szendrey ÁMK székhelyintézményéből.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az alkotás mellett felújítanak a táborozók.
 
Vendégünk: kérdezem Molnárné Riskó Erzsébet, a Zala Megye Népművészetéért Alapítvány kuratóriumi elnöké
 
Frontálisan ütközött két személyautó a 76-os főúton Zalacsány térségében.
 
A gyógy- és ivóvizek fontosságát hangsúlyozza a Zalakarosi Fürdő és a Freya Hotel összefogása.
 
Bódi Mária Magdolna születésének 101. évfordulóján rendeztek kerékpáros zarándoklatot.
 
Táborzáró koncertet adott a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár