+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Véget ért a 2022-es Helikoni Ünnepségek
2022. április 25. hétfő 15:55 - Keszthely
Véget ért a 2022-es Helikoni Ünnepségek
Véget ért a Helikon. A Dunántúl legnagyobb kulturális seregszemléjén 2150 diák mérte össze tudását. A 20 kategória győztesét hagyományosan a Helikoni Fődíjasok Gáláján hirdették ki.

A legjobbak legjobbjai léptek fel a Helikoni Fődíjasok Gáláján. Énekes, táncos produkciók és versek is szerepeltek a programban. Utóbbi kategóriát a Vajda János Gimnázium diákja, Kurusta Sára nyerte meg. Egyben ő vehette át Keszthely Város Polgármesterének különdíját is.

„Erre egyáltalán nem számítottam. A komolyzenei kamarában már délelőtt megtudtam, hogy a csapatunkkal fődíjat nyertünk, de a vers- és prózamondásról és erről a másik díjról még nem tudtam, úgyhogy ez még nagyon sok.”

A keszthelyiek mellett eredményesek voltak a kaposváriak, a nagykanizsaiak és a veszprémiek is. A legtöbb fődíjas Pécsről érkezett. A baranyai székhely 7 iskolája összesen 13 kategóriát nyert meg. A legkiemelkedőbb és egyben a pontverseny győztese a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma lett. Az itt tanuló diákok nyerték meg a komolyzene hangszerszóló,  a kamarakórus, a népzene és a népdal kategóriát is.

„Ez egyszerűen annyira felemelő érzés, hogy ennek az iskolának a vezetője lehetek. Szóval egyszerűen magam sem hiszem el, mert ez óriási. Azért tudtuk, hogy sokat dolgoztunk, jól dolgoztunk, de azért ez több mint felemelő érzés, nagyon boldogok vagyunk, boldog vagyok.” - osztotta meg Bodáni Gálosi Márta igazgató.

Az idei Helikoni Ünnepségeken is nagy erőkkel dolgozott mindenki, hogy gördülékenyen haladhasson a verseny. A szervezők köszönetüket fejezték ki a kategóriafelelősöknek, a zsűrinek és a felkészítő tanároknak is.

„Sokat gondolkodtam a fellépések során, amikor néztem, az egyes produkciókat. Nagy-nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki egyedül kiálljon és bemutassa országnak-világnak azt, amit ő tud. Külön gratulálok azoknak, akik egyedül kiálltak, zenéltek, szavaltak, bármilyen produkciót énekeltek, táncoltak, bármilyen produkciót előadtak itt a színpadon. Gratulálok. És mindannyian nyertesek vagytok azt gondolom ebben az ügyben.” - fogalmazott Sisler Katalin az Újkori Középiskolás Helikoni Ünnepségek Alapítvány elnöke.

A Helikoni Ünnepségek sikeres zajlottak. Keszthely azonban ezentúl is tárt karokkal vár mindenkit vissza - hangzott el az esemény zárásán.

„Had emeljem ki, azokat a tehetséges fiatalokat, akik az elmúlt három napban megmutatták valóban, hogy mennyire tehetséges és példát mutattak azt gondolom nem csak saját maguknak, nem csak a saját korosztályuknak, hanem az idősebb generációnak is. Nagyon jó volt látni, hogy az elmúlt három napban megtelt Keszthely újra tehetséges fiatalokkal, gratulálok valamennyiüknek. Keszthelyen visszavárunk benneteket." - zárta az eseményt Nagy Bálint polgármester.

A Helikoni Ünnepségeket kétévente rendezik meg Keszthelyen. A szervezők várják a diáksereget 2024-ben is a kulturális seregszemlére.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus