+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ki mit tud Georgikon módra
2022. április 20. szerda 16:36 - Keszthely
Ki mit tud Georgikon módra
Ki mit tud-ot rendeztek a Georgikon Campuson. A Georgikon Talentumra több kategóriában neveztek a diákok. Az évtizedek óta népszerű program célja a közösségépítés. A szervezők bíznak abban, hogy a produkciókból bátorságot merítenek az alsóbb évesek is, így a következő években még színesebb lesz a paletta. A vetélkedő a héten kezdődő diáknapok előfutára.

Volt, aki saját verseivel nevezett a ki mit tud-ra. A fiatal költő három költeményét olvasta fel. Énekes produkciókat is hallhatott a pódium. Többen mosolyt csaltak az arcokra, volt olyan fellépő, aki humoros oldalát mutatta be.

„"Miért neveztünk a talentumra? Indulunk egy csapattal. Így, hogy már ötödéves vagyok, így aktívabban kiveszem a részem a csapatból. És amint hallottuk, hogy ezért is plusz pont jár a csapatnak, rögtön kaptunk az alkalmon és jelentkeztünk. Komoly produkcióval nem tudtunk készülni, a poénos részét próbáltuk minél jobban kimaxolni.” - mondta el Fejes Lehel.

A Georgikon Talentumnak több mint 10 éves hagyománya van az egyetemen. Az elmúlt években a pandémia miatt azonban nem tudták megszervezni.

„Most úgy gondoltuk, hogy a COVID-időszak után különösen szükség van arra, hogy egy személyes, egymás jobb megismerését biztosító lehetőséget szervezzünk a Georgikonon." - ismertette dr. Alföldi Zoltán szervező

A programon hét produkciót láthattak a diákok. Az ötfős zsűri az első helyezést Varga Dorina - Horváth Csanád alkotta párosnak adta, akik mezőföldi néptáncot mutattak be. A pár régóta táncol együtt, koreográfiájuk származásukhoz kötődik.

„Most már közösen olyan 10 éve táncolunk szerintem. Én már 21 éve kezdtem a néptáncot, szóval 2 éves korom óta. Mindig is közel állt hozzánk a néptánc, de sajnos így az egyetem meg munka miatt kicsit így eltávolodtunk. És nagyon jó, hogy vannak ilyen események, amikor össze tudunk kicsit állni és akkor egy jót táncolni.”

A Georgikon Diáknapok programsorozat csütörtökön kezdődik. A versengés célja, hogy eldöntsék, kik lesznek a Georgikon méltóságai, akik egy éven át viselhetik a megtisztelő címeket.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus