+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Meghalt egy férfi egy gyenesdiási tűzben
2022. április 14. csütörtök 17:20 - Gyenesdiás
Meghalt egy férfi egy gyenesdiási tűzben
Meghalt egy ember szerdán egy gyenesdiási tűzben. A lángok egy körbekerített udvaron összehordott és meggyújtott levélkupacból indultak. A tűzoltók felhívják a figyelmet, hogy sok településen – így Gyenesdiáson is – egész évben tilos az avar és a kerti hulladék égetése.

Szerdán délután fél kettőkor érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Gyenesdiáson a Bem utcában ég az erdő aljnövényzete. A tűzesethez a keszthelyi és a badacsonytomaji hivatásos tűzoltókat riasztották. A lánglovagok kiérkezésekor már megközelítőleg egy hektáron égtek a száraz cserjék és az aljnövényzet is. Öt gépjárművel összesen tizennyolc tűzoltó vett részt az oltásban.

„A tűzoltás során találtak egy emberi testet. A földön hevert. Átadták a mentőszolgálatnak, akik nem tudták újraéleszteni, tehát szegény elhunyt. A tűzoltók egyébként körülbelül két és félóra megfeszített munkával tudták eloltani a lángokat. Mint később kiderült kerti növényi hulladékégetésből származott a tűz. Ez terjedt át a kerítésen túl egy ilyen sziklás, bozótos területre, ahol jellemzően cserjés bokrok és magas gaz égett. Kézi szerszámokkal, vízsugárral oltották el a tűzoltók fél 5 magasságában.” - ismertette Dr. Bangó Szilárd Lóránt a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője.

Jelenleg csak Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében van érvényben tűzgyújtási tilalom, ugyanakkor tilos az egész országban nádast, tarlót és kommunális hulladékot égetni. Külterületen irányított égetést lehet végezni, melyet előzetesen a katasztrófavédelem munkatársainak be kell jelenteni. A kerti növényi hulladékot pedig csak ott szabad égetéssel megsemmisíteni, ahol ezt az önkormányzat rendeletben engedélyezi. A tűzoltók felhívják a figyelmet, hogy egyedül soha ne égessen senki, minden esetben gondoskodni kell a tűz őrzéséről, az eloltáshoz szükséges személyi és tárgyi feltételekről.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
 
forrás: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
 
 
 
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus