+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Reziben és Keszthelyen is tojásfák hirdetik húsvét közeledtét
2022. április 7. csütörtök 17:12 - Rezi-Keszthely
Reziben és Keszthelyen is tojásfák hirdetik húsvét közeledtét
Tojásokkal díszített fákra, bokrokra bukkanhatunk az utak mentén Reziben és Keszthelyen is. Míg városunkban már régebb óta szokás a díszítés, Reziben tavaly, a koronavírus miatti korlátozások idején jött az ötlet. A tojásfákat a gyerekek és felnőttek egyaránt díszítik. Keszthelyen még egy csónak is van a fácska alatt.

A helyi ovisok érkeznek a Rezi központjában lévő bokrokhoz. Ők is részt vesznek a falujuk közösségi szépítésében. A tojásokat ugyan az óvodapedagógusok hozták a helyszínre, de többnyire a gyerekek festették meg azokat. Az egyik ovis, Bujtor Flóra Viktória így fogalmazott: "Azért jöttünk, hogy feldíszítsük a bokrokat, tojásfákat. Festettem én is tojást, és nagyon várjuk már a nyuszit."

A kezdeményezés egy helyi képviselőtől származik, aki egy évvel ezelőtt a rendezvények hiánya miatt kérte fel a lakókat a közös díszítésre. Reziben két ponton díszítik fel húsvét alkalmából a fákat, bokrokat. Az egyik helyszín a körforgalom mellett van. A tojások számából úgy tűnik, a település lakossága nyitott a kezdeményezésre. "Nagyon jó kezdeményezésnek tartom, mert ez is összehozza a falunak a közösségét, a gyerekeket, szülőket - itt látszik, hogy az ovisok is itt vannak. Tavaly nagyon sokan raktak egyébként, úgy hogy a Facebookon is reméljük, hogy sokan fognak feltölteni fényképeket erről. Ez is lehet egy ilyen újabb modern hagyomány a húsvéthoz - a hagyományos sonka, nyusziház, csokitojás, tojásfestés mellé" - vélekedett Kelemen Andrea, aki kisgyermekével hozta a "fára valót".

A faluban egy felhívást tettek közzé, amelyben arra kérték a lakosságot, az intézmények dolgozóit, hogy ők is vegyenek részt a díszítésben. A cél az volt, hogy színesebbé tegyék a települést, egyben legyen egy közös húsvétváró hangulat. Tafota Istvánné művelődésszervező elmondta: "Felhívtuk az intézményeink figyelmét, hogy minél többen fessenek tojásokat és minél többen hozzanak és akasszanak fel egy-egy darab tojást, mert egy darabbal is már egész szép, színessé válik ez így. Több pontot is megjelöltünk - nem csak itt, a körforgalomnál, hanem a faluháznál, a Szőlőhegyi présnél. Ahogyan tavaly is, nagyon szépen megteltek a fák és húsvétra szép, színes lett minden. Ezt szeretnénk elérni, hogy a falu közössége is megmozduljon ilyen szempontból, és közösen vegyen részt ebben az akcióban. Nagyon várjuk, ennek mi lesz a vége. Biztosan nagyon szép lesz, most is szép. Szép színesen várhatjuk a húsvétot."

Kiskeszthelyen is újra nyuszik, tyúkok, tojások díszítik a Sopron utca elejére kihelyezett csónakot és a mellette lévő fát. A kezdeményezők arra kérik a lakosságot, hogy ha tehetik, hozzanak otthonról díszeket, tojásokat és azokat helyezzék el a kis húsvéti installáción.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
 
A szavazáshoz csak e-mail címre van szükség.
 
Olvasásra sarkall az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány kihívása.
 
A sportegyesület hívására húsz e-sportot kedvelő fiatal mérette meg magát a viadalon.
 
A Kis-Balaton nádasa a vízszűrő szerep mellett több élőlény fészkelő- vagy pihenőhelye.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus