Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Gyarapodik a keszthelyi tojásfa
2016. már. 25. péntek | Keszthely
Gyarapodik a keszthelyi tojásfa
Több száz tojás díszíti már a keszthelyi tojásfát. A hétfőn elindult dekorálást közösségépítés céljával, Somogy megyei mintára indították el a városban. A Csány-Szendrey iskola szülői munkaközössége, civil ötletgazdák és természetesen a gyerekek folyamatosan aggatják az újabb és újabb díszeket. Az akció mindenki számára nyitott, sőt, várják, hogy minden keszthelyi készítsen egy-egy darabot a húsvéti jelképből a tanuszoda előtt álló fára.

 Műanyagból, hungarocelből, fából, papírból és megannyi anyagból készült tojásokkal épül és szépül a tojásfa. Március 21. óta már több száz tojás került a tanuszoda és a Csány-Szendrey iskola udvarán álló fára. A gyerekek örömmel díszítenek. Molnár Jázmin Anna saját kezűleg díszített tojásokat akasztott az ágakra.

„Talán négyet-ötöt aggattam fel ezekkel együtt és voltak papírból. műanyagból, nagyon sok fajta, volt amelyik ilyen porcelánból készült, volt ami papírból kivágott. Nagyon sok fajta volt.” - meséli a keszthelyi lány. 

Az ötlet a Somogy megyei Kéthelyről származik. A településen 2282-en laknak, ezért ennyi tojással akarták feldíszíteni a község központjában álló fát.  Ezt a számot már túl is lépték.  Az interneten terjedt a kezdeményezés. Erre figyelt fel Fábiánné Figder Nikolett, aki a Csány-Szendrey iskola Szülői Munkaközösségének az elnöke: „Ez nagyon megtetszett nekem, megosztottam a közösségi oldalon és úgy gondoltam, hogy Keszthelyen is lehetne egy ilyen, hiszen milyen jó kezdeményezés és egy jó közösségformáló dolog.”

A Csik Ferenc Tanuszodában dolgozó Sarkadi Ildikó javasolta az épület előtt álló fát erre a célra. Mérete és formája miatt akár a 20.000 lakosú Keszthelynek is elég lehetne a növény. Ildikó a közösségi oldalon, míg szervezőtársa az iskolában hirdette a kezdeményezést. 

„Azt szeretnénk, hogy minél többen hozzanak akár saját készítésű tojást is. Nem kell, hogy megvegyék a boltba a színes tojásokat, hanem üljenek le otthon a gyerekekkel, szakítsanak arra időt, hogy meséljenek a Húsvétról, a Húsvét jelentőségéről, Jézus Krisztus feltámadásáról.”  - meséli a hölgy.

Három nappal a kezdés után már 500 tojást számoltak. A hölgyek úgy vélekednek, hogy kicsit későn kezdték az akciót, de jövőre nagyobb terveik vannak. A fát bárki díszítheti, tojásokkal és húsvéti dekorációkkal, akár az ünnep alatt is, a Tanuszoda nyitva tarásának idejében minden nap reggel 8 és este 7 óra között.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. már. 27. szerda 19:15 | Gyenesdiás
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
| 2022. ápr. 7. csütörtök 17:12 | Rezi-Keszthely
Tojásokkal díszített fákra, bokrokra bukkanhatunk az utak mentén Reziben és Keszthelyen is.
| 2021. már. 29. hétfő 12:09 | Keszthely
Meglepetés húsvéti dekorációkat készítettek a hétvégén keszthelyi önkéntesek.
| 2018. már. 23. péntek 16:52 | Keszthely
Harmadik éve díszítik tojások az iskola udvarán álló egyik fát, amelyre a lakosság dekorációit is várják.
| 2017. ápr. 7. péntek 10:52 | Keszthely
A Csány-Szendrey Általános Iskola udvarán egy nagy fára dísztojásokat akasztanak a gyerekek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.