+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Naponta 3-4 tűzhöz is vonultak az egységek
2022. április 7. csütörtök 16:16 - Zala megye
Naponta 3-4 tűzhöz is vonultak az egységek
Tartsuk be a tűzgyújtási szabályokat – figyelmeztet a katasztrófavédelem. Az elmúlt egy hónapban csaknem 130 alkalommal riasztották a lánglovagokat szabadtéri tüzekhez. Február végétől március végéig naponta három-négy helyszínen volt szükség az egységek munkájára. Az esetekért a szárazság és a szabályok figyelmen kívül hagyása is felelős.

Televíziónk is beszámolt a Sármellék határában keletkezett nádas tüzekről. A több hektáron égő növényzet nagyon sok munkát adott a lánglovagoknak. A megye más területein is voltak szabadtéri tüzek. Ezek következtében mintegy 700 hektár vált a lángok martalékává a megyében. Csak a Kis-Balaton térségében pusztító lángtenger mintegy 610 hektárt érintett. Az esetek során személyi sérülés nem történt. A tűzoltók fokozottan kérik a lakosságot, hogy tartsák be a szabályokat.       

„Szerencsés helyzetben vagyunk abból a szempontból, hogy a tűzoltók sok helyszínre gyorsan odaértek, és gyorsan meg tudták fékezni a lángokat. Ennek ellenére is sajnos a megyében több mint 700 hektáron égett le az avar, illetve a nádas. A legnagyobb és legkiemeltebb eset a nádas tüzet érintően Sármelléken történt, több mint 610 hektár égett le. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy személyi sérülés egyik esetben sem történt. Zalában tavaly halt meg Rédicsnél egy ember tarlóégetés közben, de ilyen esemény eddig még Zalában, az elmúlt 3 hónapban nem történt.” - tájékoztatott Kósi Zsolt, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A szabadtéri esetek mellett a lakástüzek is adtak munkát az egységeknek. Zalában márciusig összesen 45 esetben kellett kivonulniuk, ebből tizenkétszer kéménytűzhöz riasztották a tűzoltók. A tűz több mint 900 négyzetméteren okozott kárt, egy ember életét vesztette, négyen pedig megsérültek. A szakemberek felhívják a figyelmet, füstjelzővel időben észre lehet venni a problémát, így érdemes azt beszerezni. Ugyanez igaza szén-monoxid érzékelőre is. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság továbbra is azt kéri a lakosságtól, hogy vásároljon ilyen készüléket hiszen a mérgező gáz egész évben veszélyt jelent az emberekre. 

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Három napon át kóstolhattak ropogósra sült halakat a rendezvényre látogatók.
 
A Nemzeti Kör kezdeményezésére szerveztek sétát, ahol tisztelegtek a családtagok előtt.
 
Az ország több pontjáról és külföldről is érkeztek háromkerekű motorosok Keszthelyre.
 
Idén nyáron is megerősített szolgálattal tartják fenn a közbiztonságot a balatoni településeken.
 
A húsz éve történt zarándokok tragédiájára emlékeztek.
 
50 fiatal segíti a rendőrség munkáját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár