+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Látásvizsgálat gyermekotthonokban
2022. április 5. kedd 19:06 - Vonyarcvashegy
Látásvizsgálat gyermekotthonokban
Összefogott a politika, a civil szféra és a szakma! A Magyar Látszerész Szövetség állami támogatással indított gyermekotthonokban látásvizsgálatot szükség esetén ingyenesen szemüveget kaphatnak a gyerekek. A több mint 20 ezer fiatalt érintő Láss, hogy ők is láthassanak elnevezésű program egyedülálló Európában.

Szemészeti vizsgálatot végeznek a szakemberek az egyik zalaegerszegi gyermekotthonban. A Láss, hogy,ők is láthassanak program ,melyben 23 ezer gyermeket vizsgálnak meg magyarországi gyermekotthonokban. A szakmai programhoz a Magyarország Kormánya hétmillió Ft-ot adott. A hét állomásos programból már öt helyszínen jártak a szakemberek. Az eddigi vizsgálatok alatt kiderült, nagyon sok kisgyermek és fiatalkorú küzd látásproblémával.

"Minden gyermek vizsgálatára sor kerül, amiért változatlanul azt tudom mondani, hogy nagyon hálásak vagyunk, hogy ennek a programnak a részesei lehetünk és gyermekeinek a szeme, a látása, ami valóban  a tanulás szempontjából is meg az életük szempontjából is  egy nagyon fontos, hogy ebbe részt vehetünk. Köszönöm szépen mindenkinek, aki ebben részt vett."- mondta el Tóthné Németh Valéria,gyermekotthon vezető.

A felmérések szerint minden második gyermek valamilyen látászavarral küzd. A gyermekotthonokban vizsgáltak 70%-a még nem részesült teljes körű látásvizsgálatban és 60%-nak van szemüvegre szüksége.

"Nekünk a programban a megelőzés a legfontosabb, hogy minél koraibb időszakban kiderüljön, hogy látásprobléma van vagy fénytörési problémával rendelkezik. Hogy esetleg kiszűrjük a figyelemzavart,kiszűrjük a látásproblémákat akár az olvasási nehézségeket vagy az írás zavarokat. Hogy jobban lehessen  a felzárkózást kiskorban elkezdeni."- mondta el Pali Róbert, a Magyar Látszerész Szövetség tiszteletbeli alelnöke.

Az egyedülálló kezdeményezésnek  nagy  a nemzetközi visszhangja. Európa  27 országát tömörítő optikai szakmai  szervezete  előtt májusban Dublinban is bemutatják a programot.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus