Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / A négy elemmel ismerkedtek
2019. okt. 2. szerda | Keszthely
A négy elemmel ismerkedtek
Minden napra jut program a Gyermekkönyvtárban Keszthelyen az Országos Könyvtári Napok keretében. Kreatív foglalkozáson vehettek részt a kicsik az első napon. Megismerkedhettek a négy fő elemmel,annak hatásaival és jelentésével is.

Magyar Szilvia a Gyermekkönyvtár vezetője. Harmadik osztályosoknak tartott ismeretterjesztő, játékos foglakozást. Az Országos Könyvtári Napok keretében fontos dolgokra hívta fel a figyelmet egy rendhagyó irodalom órán .Minden évben meg van a  fő téma,hogy mihez kapcsolódik program. Az idén a Földünk védelmére helyezve a hangsúlyt,a Tegyünk a földért címet kapta a rendezvény.Az első foglalkozás a kézműves foglalkozás volt.

"De nem csak kézműveskednek a gyerekek,hanem megismerkednek a négy elemmel és a születésüknek megfelelően készíthetik el a saját sárkányukat. Akár a tűz,a víz,a levegő vagy a föld sárkányát. Író-olvasó találkozók is lesznek,hiszen a programban benn van, hogy kapcsold ki  a TV-t,olvass minél többet!-adott tájékoztatást Magyar Szilvia.

A négy őselem megismerése mellett az azonos elemű jegyek horoszkópban való elhelyezkedéséről, jelentéséről is sokat megtudhattak a gyerekek. A   kis iskolások többsége tudta is  milyen jegyben született,de az ahhoz tartozó jelképeket, jelentéseket nem ismerték. Az órán azt is megtanulhatták.

"Megtudtam,hogy az eleme a mérlegnek a levegő,és most egy elemi sárkányt készítünk és ilyen kék mint a levegő."-mondta Jádi Csanád.

A különböző színű sárkányok gyorsan készültek az asztaloknál. Mindenki ügyeskedett. Egy technika teremmé alakult át a Gyermekkönyvtár olvasó terme. A közös munkának,beszélgetésnek nem csak az elkészült ceruzatartó volt az eredménye.  Miközben papírból vágták a sárkányokat rajzolta ,ragasztottak a  környezetünk védelméről egymás között is beszélgettek a gyerekek. 

"Nem használunk olyan sok-mondjuk – műanyag zacskót,meg mondjuk nem tüzelünk kertben és nem szennyezzük a környezetet nem szemetelünk."- mondta Berkes Petra.

A könyvtári napokon író-olvasó találkozókra is várják a gyerekeket és ami elmaradhatatlan a mesevár mindenkit olvasásra vár.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Teléevízió

| 2022. jún. 29. szerda 16:30 | Balatongyörök
Általános iskolásoknak szervezett tábort a keszthelyi rendőrség, a szórakozás mellett tanulnak is.
| 2022. jún. 23. csütörtök 16:17 | Keszthely
Nyílt napot tartott a Gondviselés Háza, bemutatták az intézményt és a foglalkozásokat is.
| 2022. máj. 9. hétfő 17:06 | Keszthely
A Jövő Bajnokai Program keretében látogatott a városba Sós Csaba, valamint Risztov Éva és edesanyja.
| 2022. jan. 18. kedd 19:07 | Keszthely
Számos program, foglalkozás lesz az idén is a gyermekkönyvtárban.
| 2019. jún. 19. szerda 19:11 | Keszthely
Százötven kisgyermek vesz részt a Majorbéli Kalákában.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.