+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Idén is lesz Keszthely Triathlon
2022. március 11. péntek 14:17 - Keszthely
Idén is lesz Keszthely Triathlon
Új névvel és szemlélettel rendezik meg június 18-án és 19-én a nemzetközi színvonalú versenyt. A rendezők célja, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő távot vagy futamot és széles körben népszerűsítsék a triatlont.

Bár úgy volt, hogy a 2021-es Keszthely Triatlon lesz az utolsó, a szervezők úgy határoztak, más formában, de megszervezik a viadalt. A felnőtt sprinterek és középtávosok mellett idén az utánpótlás korosztály is versenyezhet. Kiemelt cél a sportág népszerűsítése, próbafutamokat is hirdetnek az amatőröknek.

Viczián Gábor főrendező: „Az új neve a versenynek Family Triathlon Keszthely lett és nagyobb hangsúlyt kapnak a juniorok, az utánpótlás versenyzők is és kicsit átvariáltuk a versenynek a hétvégéjét. Szombaton lesznek a rövidebb távok és vasárnapra kerül a fő verseny, a középtávú országos bajnokság.”

A Magyar Triatlon Szövetség új elnöksége is ezt a szemléletet követi és ennek fényében álltak a keszthelyi verseny mellé. A KVDSE Triatlon Szakosztályának sportolói dobogós eredményeket hoztak az elmúlt években.

Péter Csaba, KVDSE Triatlon Szakosztályának vezetője: „Ha tényleg lesznek gyerekversenyek, ahogy a kiírásban szerepel, akkor 40 gyerekünk van a csapatban, mindenképp indulnának. Vannak szorgos apukák, anyukák, akik a gyerekekkel együtt elkezdtek triatlonozni, ők pedig a nagy versenyen indulnak négyen-öten terveink szerint.”

Az ezer főt is meghaladta tavaly a nevezők száma a Keszthely Triathlonon. A szervezők szeretnék felülmúlni a tavalyi mezőny létszámát. A színvonal várhatóan idén is magas lesz. Több külföldi triatlonos és klub leadta már nevezését. A Family Triathlon Keszthelyt június 18-án és 19-én rendezik. A közlekedőknek több helyen kell forgalomkorlátozással számolni a verseny hétvégéjén. Az újoncok futamait a vasúti sínek alatt rendezik, a serdülők és sprinterek a Zámorban is versenyeznek majd, a vasárnapi középtáv kerékpárosai Keszthely és Zalaszentgrót között tekernek, a futópályát pedig a Balaton-part és a kastélypark közt jelölik ki.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Georgikon Campuson régi hagyománya van a regattának, ezt a sportágat szívesen választják a hallgatók.
 
A változékony időjárás miatt elszaporodtak a rágcsálók.
 
A mozgás fontosságára, és az aktív életmód lehetőségeire hívta fel a figyelmet a nyugdíjas klub.
 
Egy különleges világkörüli utazásról mesélt Szita Gábor a Világjáró Klub közönségének.
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus