+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elszállították a keszthelyi adományokat
2022. március 4. péntek 17:44 - Keszthely
Elszállították a keszthelyi adományokat
Keszthelyen már 5 gyűjtőponton lehet leadni az adományokat. A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász elszállította a logisztikai központjaikba az összegyűlt csomagokat, amelyek a háború elől menekülőknek nyújtanak gyors segítséget.

Az ötletgazda Keszthely város polgármestere, országgyűlési képviselő-jelöltje volt, aki szerint Keszthely lakossága nem először mutatta meg, hogy összefogásban példaértékű közösség.

„Szerencsére Keszthely már sokszor megmutatta sok nehéz helyzetben, hogy lehet számítani a keszthelyi emberekre, és nem titok az, hogy sajnos most az egyik legnehezebb helyzettel állunk szemben, hiszen a szomszéd országban háború zajlik, és azt látjuk, hogy egyre többen vannak azok a menekültek, akiknek segíteni kell. Köszönetet szeretnék mindenkinek mondani, aki az elmúlt napokban segített, hogy összejöjjenek ezek az adományok, amiket most a Katolikus Karitász el is juttat a rászorulókhoz. Annyi friss fejlemény van most az elmúlt percekből, hogy a mai nap folyamán Keszthelyre is érkeznek 50-en már biztosan, akiken segíteni kell. Ők az egyetemi kollégiumban lesznek elszállásolva." - mondta Nagy Bálint.

A háborús menekültek befogadásával kapcsolatban Nagy Bálint kéri, hogy aki tud, az  továbbra is segítsen és figyelje a hivatalos csatornáikat, ahol közzé teszik, pontosan milyen adományokat várnak még. Most a legnagyobb szükség tisztálkodószerekre, tartós élelmiszerekre, pénzre és szálláshelyekre van.

„Nem a határra visszük ezeket most, mert a határ menti Karitász logisztikai központjaink megteltek nagyon sok féle adománnyal, így ezt most Fehérvárra fogjuk szállítani, ott is van egy hatalmas Karitász logisztikai központunk, és ahogy a határmenti segélypontjaink ürülnek, onnan fogjuk ezeket majd folyamatosan tölteni.” - tájékoztatott Szijártó László, a Veszprém Főegyházmegyei Karitász vezetője.

Híradónk úgy tudja, hogy Zala megyében, Keszthely környékén több településen is fogadtak Ukrajnából menekülő családokat magánszemélyek és szervezetek egyaránt.

Németh Veronika - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár