+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megújult a Kárpáti János Általános Iskola
2022. február 14. hétfő 14:53 - Gyenesdiás
Megújult a Kárpáti János Általános Iskola
Megújult a gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskola. Az intézmény bejárásán elhangzott, a másfél milliárd forintos beruházás komoly mérföldkő a település és a tankerület életében is. A projekt során tornatermet építettek, tantermeket újítottak fel. Történt udvarrendezés és új futópályát is kialakítottak.

A legnagyobb beruházás a Gyenesdiási Tornaterem megépítése volt. A fejlesztést az iskola tanulói létszámának emelkedése is indokolta. A megújult intézmény bejárásán a szakemberek úgy fogalmaztak, a projekt nem jöhetett volna létre térségi összefogás nélkül. Az elmúlt 15 hónapban ugyanis a környező iskolák fogadták be a gyenesi gyerekeket.

„A Nagykanizsai Tankerületi Központ egy nagyon fontos intézménye, mindig is az volt. Én azt tudom mondani, hogy a nívós szakmai munka a megújult intézményben még jobb feltételek között tud folytatódni. Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl, a tervezéstől a mai napig közel 3 év telt el, ebből a kivitelezés 15 hónap volt.” - tájékoztatott Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója.

Gyenesdiáson 170 éves múltra tekint vissza az oktatás. A Kárpáti János Általános Iskolába egyre több gyerek iratkozik be. Nem csak a településről, hanem a környékről is járnak ide diákok. A beruházás során új tantermeket is kialakítottak. Ezeken a modern, 21. századi helyszíneken lehetőség van a legkorszerűbb oktatásra.

„Egy újabb mérföldkőhöz érkezett településünk, hogy egy közel 1,5 milliárdos beruházással szinte belaktuk az iskolaudvart. Ez azt jelenti, hogy ledupláztuk szinte a régi iskolánkat. Hat új tanteremmel, tornateremmel, táncteremmel, művészeti szaktantermekkel, és természetesen olyan futópályával és udvarrendezéssel, ami talán megint csak a 21. századi minőségi fejlődésnek a bizonyítéka.” - emelte ki Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere.

Az elmúlt években 4,4 milliárd forintból 15 oktatási intézmény újult meg a térségben. Manninger Jenő országgyűlési képviselő elmondta, a munka nem áll meg, a választókerület fejlődéséért a jövőben Nagy Bálint dolgozik majd. Elhangzott, ezek a beruházások hozzájárulnak az oktatási színvonal fejlődéséhez és a pedagógusok megbecsüléséhez is.

„Az a tény, hogy ez a nagyon jelentős, térségi szempontból is jelentős fejlesztés megvalósult, azt továbbra is azt gondolom, hogy egy komoly térségi lehetőség mindannyiunk számára. Hiszen a tantermek, az új tantermek, az új szaktantermek és a mögöttem látható, teljesen új tornacsarnok is egy olyan lehetőség, ami azt gondolom, hogy az egész térségünknek a profiljába beletartozik. Amikor a szabadidő és sport tevékenységekről beszélünk, akkor annak egy remek példája és remek lehetőség is egyben.” - tájékoztatott Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

A tervek szerint a Gyenesdiási Tornatermet 1 hét múlva vehetik birtokba a tanulók. A csarnok azonban több települési rendezvénynek is helyszíne lesz.  

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Vetőné Zeke Erzsébettel a NABE Keszthely és Vidéke Csoportjának vezetője
 
Légy Te a változás és tedd jobbá a világot!
 
A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület EKF támogatásból vásárolt 14 facsemetét.
 
A szentpéterúri családi gazdaság a gabona mellett gyümölccsel és mangalicával is foglalkozik.
 
Megtartották a József Attila vers- és prózamondó verseny területi fordulóját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus