+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Túra a téli berekben
2022. február 8. kedd 19:09 - Alsópáhok
Túra a téli berekben
Az Alsópáhoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai túráztak a hétvégén. Kevésbé járt utakon, vadregényes tájakon tették meg a 14 km-es távot. A szervezett túrához az egyesület tagjain kívül is sokan csatlakoztak.

Paál Éva az Alsópáhoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja. Rendszeresen túrázik és szervez az egyesület tagjainak az év minden szakában túrákat. Február 6-n, Alsópáhok művelődési intézménye előtt gyűltek össze reggel, hogy egy kiadós gyalogtúrával indítsák a napot. Évente több alkalommal indulnak felfedező túrára az önkéntes tűzoltók.

"Nagyon jól ismerem az Alsópáhok környéki utakat. A többiek azt hiszem kevésbé ismerik ezeket a területeket. Nem nagyon tudják, hogy Alsópáhok mellett milyen szépségek vannak. Mint a Kátyán-hegy,s pl. ahová most megyünk a berek. A berek gyönyörű szép, főleg télen. Nyáron nehezen járható a magas aljnövényzet miatt. Ilyenkor a legszebb. Nagyon érdekes, hogy a patakok partján megyünk és itt a patakok nem fagynak be.- mondta el a szervező.

A kellemes és egészséges kikapcsolódáshoz egyre többen csatlakoznak Alsópáhokon. A Téli berek túra is sokakat vonzott a csípős reggelen. Volt, aki családdal, kutyával érkezett és akadt olyan túrázó, aki csatlakozott egy jó baráti közösséghez.

"Szeretem a természetet- amúgy nem vagyok egy sportos figura- nem szoktam nagyon túrázni. Sétálgatni esetleg. De a természetben nagyon szeretek lenni. Ezért gondoltam."- mondta Markó Krisztián.

Az önkéntes tűzoltókkal együtt üdülővendégek és a környező települések lakói, természetkedvelői választották kikapcsolódásnak az egyre népszerűbb sportprogramot. Tapasztalt túrázók is érkeztek. Élményeikről szívesen beszéltek.

"A legelején a kutyámmal mentem- németjuhász kutyám volt és Tihanyban laktunk. S ott, ugye, a Tihanyi-félsziget hajnalban is, meg este is, alkonyatkor, télen, nyáron gyönyörű. Úgyhogy volt, hogy egészen hajnali négy órakor elindultam, hogy a napfelkeltét meg tudjam nézni. S akkor vannak olyan pontok, ahol a belső tó, a külső tó és a Balaton is látszik. Így indult. Most nincs kutya, így egy héten egyszer, étszer a szomszéd kutyáját viszem túrázni."- kaptunk tájékoztatást Gicz Évától.

A túraútvonal ismertetését követően indultak el a résztvevők az alsópáhoki berekbe, a települést övező dombokra hogy a 14 km-es távon felfedezzék a háborítatlan természetet.

Hegedüs Éva - Kezsthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus