+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egy hónap múlva átadják az M76-os autóút új szakaszát
2022. február 2. szerda 17:44 - Fenékpuszta
Egy hónap múlva átadják az M76-os autóút új szakaszát
Várhatóan március 4-én adják át az M76-os autóút újabb szakaszát. A 3 kilométeres, kétszer kétsávos út Balatonszentgyörgyöt köti össze Fenékpusztával. A ma délelőtti bejáráson Nagy Bálint választókerületi elnök elmondta, a beruházásnak köszönhetően, gyorsabb, kényelmesebb és biztonságosabb lesz a közlekedés.

Az útszakasz műszaki átadás-átvétel sikeresen volt a hét elején, jelenleg a forgalmi engedélyeztetés zajlik. Kihelyezték a közlekedési táblákat, tesztüzemben működnek a változtatható jelzésképű táblák, és kijelölték az ideiglenes lehajtót is. Az új út közvetlen összeköttetést teremt az M7-es autópálya és Fenékpuszta között.

A beruházás nem csak Keszthely térségét, de egész Zala megyét érinti .  Az M76-os úttal a közeljövőben megvalósul a megyeszékhely autópálya bekötése. Az új útszakasz biztonságosabb és gyorsabb közlekedést jelent majd, és megszűnnek a szezonális torlódások.

„Azt gondolom, és azt is várjuk ettől a mostani fejlesztéstől, hogy már az idei nyáron ezek a problémák ennek az új szakasznak köszönhetően nem fognak megvalósulni. Illetve ami hosszabb távon nagyon fontos lesz, az az, hogy amellett, hogy kényelmesebbé és gyorsabbá válik a közlekedés, illetve az autópályának a bekötése közvetlen lesz, amellett azt gondolom, hogy a biztonság az egy kiemelt szempont, és nyilván egy ilyen úton sokkal biztonságosabban lehet majd közlekedni.” - tájékoztatott Nagy Bálint, a Zala 2. sz. választókerület elnöke.

Az M76-os autóút első szakaszát 2020 októberében adták át Balatonszentgyörgy és a holládi csomópont között. Ezzel párhuzamosan már zajlott a II. ütem kivitelezése, amelyet a tervek szerint március 4-én vehetnek birtokba az autósok. A kétszer kétsávos autóúton 110km/h-ás sebességgel lehet majd közlekedni. A 3 kilométeres szakaszon hat műtárgy épült.

„Két felüljáró készült a Zala folyó fölé, az egyik az M76-os autóúton, a másik pedig a 76-os számú főúton. Szintén két felüljáró a MÁV Balatonszentgyörgy-Tapolca-Ukk vasútvonal felett, egy felüljáró a balatonberényi bekötőút felett az M76-os autóúton, és szintén még egy felüljáró a 71-es számú főút felett, a 71-es és a 76-os út körforgalmi csomópontjánál.” - mondta Kiss Boglárka, a NIF Zrt. sajtószóvivője.

A beruházás a tervek szerint  három ütemben folytatódik tovább. Az elkészült útszakasz végén jelenleg egy ideiglenes körforgalmat alakítottak ki. Ez a következő szakasz elkészültéig biztosítja a le- és felhajtást. Később állandó csomópontot építenek mintegy 3 kilométerrel távolabb, itt lesz a keszthelyi csatlakozás is. Az új szakaszok kiviteli tervei már elkészültek, jelenleg az építési közbeszerzés megjelentetésére vár a NIF Zrt.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
Idén Gyenesdiás is benevezett a “Társasjátékok éjszakája” címet viselő kezdeményezésre.
 
Sárgulás Keszthelyen: a kastély udvarán búcsúztak el a végzős diákok a Georgikon Campustól.
 
A tavaly elhunyt elnök, Szalai István előtt is tisztelegtek.
 
Több településről érkeztek hívek a vasárnapi misére.
 
Kiállítások, koncertek, egyéb szórakozási lehetőségek várták a látogatókat a Város napján.
 
Keszthely az első írásos említésének 776. évfordulóját ünnepelte a hétvégén.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus