+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ingyen tanulhat úszni 440 óvodás és kisiskolás
2022. február 2. szerda 14:21 - Keszthely
Ingyen tanulhat úszni 440 óvodás és kisiskolás
Ingyen tanulhat úszni 440 óvodás és kisiskolás Keszthelyről és térségéből. A város egyike annak a húsz településnek, amely be tudott kerülni a Magyar Úszó Szövetség országos programjába. Az Úszó Nemzet Program célja, hogy minden magyar gyerek víz biztos legyen.

A Vörösmarty utcai óvodából érkeznek a gyerekek a tanuszodába. Az Úszó Nemzet Program keretében külön buszok szállítják az óvodásokat és kisiskolásokat. Egy 20 és egy 47 fős buszt biztosított a Magyar Úszó Szövetség Keszthelynek. 

Szakirányú, továbbképzett oktatói gárda tanítja a gyerekeket. Ösztönzésként matricákat gyűjthetnek egy kis füzetbe az óvodások és iskolások, akik a tanmenet szerint kilenc szintet érhetnek el három év alatt. Ott jártunkkor 3 oktató foglalkozott 17 gyermekkel.

„Kaptunk ilyen halacskakarikákat, le kellett dobálni a víz alá és fel kellett hozni” - mesélte Nánássy Nóra. 

Keszthelyről és térségéből jelenleg a nagycsoportos és elsős gyerek csatlakozhatnak a magyar úszósport valaha volt legnagyobb kezdeményezéséhez. Kapacitáshiány miatt a másodikos diákok később kerülnek be programba. Azokból az intézményekből jöhetnek a gyerekek, melyek a Csik Ferenc Tanuszoda 15 perces vonzáskörzetében vannak. 

Szántó Kata helyi koordinátor: „A programnak természetesen a célkitűzése az, hogy ebben a három évben, háromszor 36 alkalommal megtanuljanak úszni, kettő úszásnemből 50 méter és egyből 100 métert is meg tudjanak úszni. Kiscsoportos foglalkozásokban zajlik az oktatás. A kisebbeknél a kis medencében 4-8 főtől lehet egy oktató, nagy medencében meg 8-10 fő kerül már egy oktatóhoz. Nagyon részletgazdagon, nagyon alaposan meg tudják őket tanítani úszni.”  

Az Úszó Nemzet Program február elsején kezdődött. A gyerekek hamarosan úszófelszerelést is kapnak: sapkát, szemüveget, dresszt, papucsot, törölközőt és hátizsákot. Keszthely egyike annak a húsz településnek, amely bekerült a Magyar Úszó Szövetség ingyenes országos programjába. 

„Különösen kiemelkedő teljesítménynek gondolom azt, hogy Keszthely Város Önkormányzata a Magyar Úszó Szövetséggel megállapodást tudott kötni és bekerült a városunk abba a húsz településbe, amelyet támogat az úszószövetség és ennek az együttműködésnek köszönhetően az Úszó Nemzet Program részeként több mint 400, közel 450 tanuló Keszthelyről és néhány környékbeli településről részt vehet ebben a programban” - nyilatkozta Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke. 

Az Úszó Nemzet Program a magyar kormány finanszírozásával valósul meg. 2028-ig több mint háromszáz létesítmény bevonásával, több mint háromszázezer gyermek elérése a cél. Az óvodások és kisiskolások most kezdődött úszásoktatása mellett a KLIK továbbra is folytatja harmadiktól hatodik évfolyamig a diákok tanítását.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus