+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fókuszban a lelki egészség
2022. január 25. kedd 10:13 - Keszthely
Fókuszban a lelki egészség
Lelki egészség, önismeret, szemléletváltás – ezekről esett szó szombaton a Harmónia Háza Jóga-és Egészségközpontban. Uhlár Mónika coach, életvezetési és karrier tanácsadó előadásokat és egyéni konzultációkat tartott az érdeklődőknek. Elhangzott, kiemelten fontos lelki egészségünkkel is foglalkozni, különösen a világjárvány idején.

Hogyan tudjuk feloldani azokat az érzelmi blokkokat, amelyek tudat alatt meghatározzák a döntéseinket? Mi segíthet a munkahelyi, párkapcsolati elakadásainkban? Többek között ezekre a kérdésekre kaphattak választ mindazok, akik ellátogattak szombaton a Harmónia Háza Jóga- és Egészségközpontba. Az érdeklődőknek Uhlár Mónika coach, életvezetési tanácsadó tartott előadásokat és egyéni konzultációkat, a nap témája a változás, a szemléletváltás volt.  

„Nekem nagyon tetszett a ma délelőtti előadás, nagyon jól össze volt foglalva, és több oldalról megvilágítva a szemléletváltásunk. Azt hiszem ez nagyon időszerű manapság, mindenkinek saját magának. Az előadás alkalmával több olyan felfedezésre is ráébredtem saját magamon belül, hogy hol kell váltanom a szemléleten, úgyhogy én örömmel ajánlom mindenkinek, és örülünk, hogy itt Keszthelyen is egy ilyen nagyszerű szakember tud ebben segíteni.” - mondta egy résztvevő, Sóborné Mosolygó Liám.

A szakemberek számtalan fórumon hangsúlyozzák, hogy a testi mellett a lelki egészség is nagyon fontos. Ez a koronavírus-járvány idején fokozottan igaz, hiszen a kényszerű távolságtartás, a bezártság sokakat megviselt, csakúgy, mint a munkahelyek elvesztése. Uhlár Mónika az önismereti, párkapcsolati kérdések mellett karrier tanácsadással is foglalkozik, így ebben a témában is segítséget tud nyújtani a hozzá fordulóknak. Azok, akik előnyben részesítik a spirituális módszereket, bátran kereshetik a szakembert, aki különböző technikákkal segít feloldani az elakadásokat.

„Az egyéni konzultációk, azok mindig egy úgynevezett problémafeltárással kezdődnek. Tehát a kliens elmondja, sokszor együtt fogalmazzuk meg, hogy mis is az ő problémája, miben akadt el egyedül, miben érzi azt, hogy egyedül nem megy. Utána én az adott problémához igazítom azt a módszert, amivel elindulunk egy közös úton. Ez lehet egy coaching, egy beszélgetés, lehet inkább tanácsadás jellegű, lehet éppen egy meditáció, egy autogén tréning.” - tájékoztatott Uhlár Mónika coach, életvezetési tanácsadó.

Uhlár Mónika Budapestről költözött Keszthelyre, és bár a fővárosban is vannak még kliensei, immár itt is elérhető lesz. A továbbiakban még több nyílt nap is tervben van, ezeken különböző témákat, úgy mint  önismeret, depresszió, önmegvalósítás vesznek majd górcső alá. Az első alkalmon nyolc fő vett részt, akik délelőtt és délután is hallgathattak előadásokat.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Gyümölcsfaoltó napot rendeztek Tilajban.
 
Az esős időjárás miatt az átlagosnál kevesebb túrázó húzott bakancsot.
 
Sok feladat áll az egyesület előtt
 
Az Egry iskola bemutatójára érkeztek az ország egészéből a HKT módszer iránt érdeklődők.
 
A hagyományoknak megfelelően fáklyás felvonulással tisztelegtek a hősök előtt március 14-én.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus