+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 150 asbóthos mellére tűzték ki a szalagot
2022. január 18. kedd 15:30 - Keszthely
150 asbóthos mellére tűzték ki a szalagot
Mintegy 150 diák mellére tűzték ki a felnőtté válás szimbólumát az Asbóth Szalagavatóján. Az ünnepséget tavaly a járvány miatt el kellett halasztani, így még nagyobb örömmel készültek az idei eseményre. A rendezvényen a végzősök mellett alsóbb éves diákok is színes műsorral lepték meg a közönséget.

Egységesen, maszkban vonultak be a végzős asbóthosok a Csány-Szendrey Általános Iskola tornacsarnokába. Hat osztály mintegy 150 diákja vehetett részt az idei szalagavató ünnepségen. A fiatalok nagyon várták ezt az eseményt, tavaly ugyanis a járványügyi rendelkezések miatt nem szervezhették meg az oktatási intézmények.

„Nagyon örülök, hogy eljött ez a nap is és hogy meg lehetett tartani. És örülök, hogy itt vannak a szüleim és itt lehet mindenki. Nagyon izgultunk és nagyon sokat készültünk a tánccal is, úgyhogy nagyon örül mindenki ennek a napnak.” - osztotta meg Szekeres Zsóka végzős tanuló.

A diákokat és a hozzátartozókat Csótár András köszöntötte. Az igazgató beszédében kiemelte, az iskola büszke az idei végzősökre is. Számos hazai és nemzetközi versenyeredmény is mutatja, hogy az intézményben tanulók megfelelően felkészültek, az iskola elvégzését követően is precíz munkát fognak végezni. Csótár András hozzátette, a szalag nem csupán egy textildarab, fontos jelentése, üzenete van.

„Itt tudatosul talán először bennünk, hogy sokaknak közeleg a búcsú pillanata. A szalagavató azonban nem csak egy ünnepség, hanem a szalagavató a fiatalok felnőtté válásának egyik avatási szertartása is. És a szalag sem csak egy kis szövetdarab, hanem egy szimbólum, amely jelképezi az iskolához való tartozást és jelképezi a diákok életének azon állomását is, amelyik elválasztja a sokszor gondtalannak tűnő gyermekkort a folyamatosan felelős önálló döntéseket igénylő felnőttkortól.”

Osztályfőnökeiktől kapták meg a diákok a szalagokat. Közben a háttérben az osztály névsorokat hallhatta a közönség. A hozzátartozók is lelkesen örökítették meg a nem a mindennapi pillanatot. A diákok tanáraiknak tűzték fel az elválás szimbólumát. A szalagfeltűzést követően Bedő Tamara végzős tanuló idézte fel beszédében az elmúlt évek nehézségeit.

A végzősök és az alsóbb éves diákok is színes műsorral lepték meg a közönséget. Színdarabbal, verssel, énekkel, néptánccal készültek.

Az est fénypontjaként az osztályok angolkeringőjét láthatták a hozzátartozók.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus