+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Köszönet a zalai rendőröknek
2022. január 4. kedd 16:03 - Zalaegerszeg
Köszönet a zalai rendőröknek
Megköszönték a zalai rendőrök egész éves balesetmegelőzési tevékenységét a Magyar Autóklub helyi vezetői. A kiemelkedő munkát az év utolsó napján jutalmazták. A megyeszékhelyen tartott eseményen elhangzott, hogy a már tíz éve zajló Látni és látszani kampány keretében kiváló együttműködés zajlik a rendőrség és az autóklub között.

Két zalaegerszegi járőr, Baksi-Kósik Beáta és Király Balázs vehette át a Magyar Autóklub Nyugat-dunántúli Regionális Szervezetének ajándékcsomagját. Az ünnepséget minden évben más-más városban rendezik. Ezúttal a zalaegerszegi városháza előtt zajlott az esemény.

Kiss Ambrus, a Magyar Autóklub Nyugat-dunántúli Regionális Szervezetének elnöke: „Közös feladatunk a közlekedésbiztonság javítása. Ennek van szervezeti kerete is, van Országos Közlekedési Tanács, megyénként és városonként is van közlekedésbiztonsági szervezet, amelyiknek az Autóklub is tagja, de ez csak szervezeti keretet ad, fontosabb az együttműködés. Az együttműködés az a dolog, hogy bizonyos közös akciókat szervezünk.”

Az Autóklub és a rendőrség leglátványosabb akciója a Látni és látszani program. Ilyenkor a két szervezet közösen települ ki. A kampány ideje alatt a gépjárműveken a világító- és fényjelző berendezéseket, valamint a gumiabroncsokat lehet díjmentesen megnézetni a programban résztvevő szervizekkel, illetve a járművezetők ingyenesen megvizsgáltathatják a szemüket is.A program célja, hogy felhívja a közlekedésben résztvevők figyelmét a látás és a láthatóság fontosságára. 

„Mindennek az együttműködésnek az eredménye a közlekedésbiztonság. Reméljük, hogy hozzájárulunk annak a javulásához és az eredményeket meg is kell köszönni, ezért hagyomány az hogy szilveszterkor az Autóklub minden megyében egy járőrpárnak elismerésül ajándékot ad” - tette hozzá Kiss Ambrus. 

A rendőrség képviselői köszönik az Autóklub együttműködését. Elhangzott, a két szervezet közös akcióinak is köszönhető, hogy 2021-ben csökkent a térségben a halálos és súlyos sérüléssel járó balesetek száma.

Soós Szabolcs - közlekedésrendészeti osztályvezető, ZalaegerszegiRendőrkapitányság: „Az Autóklub folyamatos együttműködéssel biztosít minket olyan téren, hogy a műszaki állomásokon, a járművek ellenőrzésében. Ahogy elnök úr is említette, őszi időszakban kimondottan a járművek műszaki állapotát, felkészítését a télre – ebben működünk együtt és természetesen partnerek abban is, hogy bármikor, bármi nemű szükség van az autóklubnak a műszaki állomás vizsgáztatására, soron kívüli vizsgára, akkor szívesen állnak rendelkezésünkre.”

A figyelemfelhívó akciók az új évben is folytatódnak. Továbbra is kérik az autósoktól, hogy az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjenek. Az eső, havas eső és hó miatt csúszós utak, a rossz látási viszonyok - köd, szürkület - mind nehezítik a közlekedést az elkövetkező időszakban is.A megváltozott közlekedési körülmények váratlan helyzet elé állíthatják a járművezetőket, éppen ezért fontos, hogy a gépkocsivezetők vezetéstechnikailag is felkészültek legyenek.A rendőrök kérik, a gyalogosan közlekedők vegyék figyelembe, hogy a fenti körülmények között a gépkocsik féktávolsága jelentősen megnő, ezért az úttestre való lelépés előtt mindig győződjenek meg annak veszélytelenségéről. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A Deák Ferenc és Bercsényi utcák közti szakasz az érintett.
 
Kele hétfő hajnalban tért vissza fészkébe. Kedden már újabb hím tűnt fel a templom tornyán.
 
Uhlár Mónika coach, életvezetési tanácsadó tartott nyílt napot a Harmónia Házában.
 
Egy zalai fiatalember életmentő műtétjére ajánlották fel a teremlabdarúgó kupa nevezési díját.
 
A Vince-napi pincetúrán több borászt is meglátogattak a szakemberek és az érdeklődők.
 
A Magyar Zene Házában vehette át az elismerést az intézmény vezetése.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár