Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / Autóklub: köszönet a rendőröknek!
2024. jan. 3. szerda | Keszthely
Autóklub: köszönet a rendőröknek!
Keszthelyi rendőrök kapták a Magyar Autóklub ajándékát. Az autós civilszervezet az év utolsó napján köszöntött két helyi járőrt. Mindkét szervezet azért dolgozik, hogy kevesebb legyen a közlekedési baleset. Ennek érdekében közös akciókat szerveznek.

Csökkenjen a halálos baleset száma - ez a célkitűzése a rendőrségnek és az autóklubnak is. A két szervezet évek óta folytat közös munkát a közlekedésbiztonság érdekében. Több mint két évtizede minden vármegyében megajándékoznak egy járőrpárt az év végén. Ezzel ismerik el a rendőrök közeledésbiztonság javítása érdekében végzett munkáját. Dongó Norbert és Horváth Tamás keszthelyi főtörzsőrmesterek vehették át a tárgyjutalmat.

„Jómagam és a közterületen szolgálatot teljesítő kollégáim nevében nagyon szépen köszönjük ezt a csomagot. Még el szeretném mondani azt, hogy nemcsak én, hanem a többi közterületen szolgálatot teljesítő kollegám is nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a balesetek száma csökkenjen és a halálos balesetek száma is csökkenjen itt a területünkön” - nyilatkozta Dongó Norbert, aki a Keszthelyi Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója. 

A keszthelyi és zalai rendőrök rendszeresen szerveznek önálló és közös közlekedésbiztonsági akciókat a Magyar Autóklubbal. A kerékpárosoknak láthatósági eszközöket osztanak, az autósoknak pedig átvizsgálják ilyenkor a járműveiket. Az egyik ilyen esemény a Light Friday. Ahogy országosan, úgy Győr-Moson, Vas és Zala vármegyékben is kedvezően alakultak az év végi baleseti statisztika. Erről számolt be Kiss Ambrus, a Magyar Autóklub Nyugat-dunántúli Regionális Szervezetének elnöke. 

„Az éves átlag az öt halálos baleset havonta. Októberben hét volt, novemberben négy, pedig hát november az nem kedvezőbb hónap az időjárást tekintve, mint október. Ebben természetesen benn volt a rendőrség munkája is, szeretném hinni, hogy az autóklub munkája is, ugyanakkor nyilván a szerencse is hozzájárult ehhez. Reméljük azt, hogy ez tendenciaváltás lesz a közlekedők magatartásában is.” 

A Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági akciói elsősorban azokon a településeken vannak, ahol állomása van a szervezetnek. Keszthelyen nincs vizsgaállomásuk, a szolgáltatásokat a zalaegerszegi segélyszolgálat végzi. A regionális vezetés célja, hogy itt is legyen közlekedésbiztonsági nap.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

| 2024. feb. 19. hétfő 19:15 | Zalaegerszeg
A nyomozók egy zalaegerszegi díleren keresztül jutottak el a budapesti gyanúsítottakig
| 2024. jan. 2. kedd 16:09 | Keszthely
Az év utolsó napján köszöntötte a szolgálatot teljesítőket a városvezetés.
| 2023. dec. 18. hétfő 15:32 | Keszthely
Idén is több karton édességet ajánlott fel a keszthelyi gyár.
| 2023. szep. 1. péntek 17:01 | Keszthely
Az iskolák közelében található gyalogátkelőhelyeknél segítik a közlekedést az egyenruhások.
| 2023. jún. 30. péntek 16:36 | Keszthely
Gyenesdiáson mérték össze tudásukat a rendőrök strandröplabda sportágban. 17 megye képviseltette magát.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:31
Hargita TV
07:00
Híradó
07:45
Diagnózis
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.