+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új elem a karácsonyi trendekben
2021. december 8. szerda 19:12 - Keszthely
Új elem a karácsonyi trendekben
A karácsonyi falu egyik fontos elemmé vált az ünnepi dekorációkban. Sokan maguk festik a kis házakat, figurákat, mások készen veszik és állítják össze az életképeket. A keszthelyi Fábiánné Figder Nikolett évek óta meglepi környezetét egy-egy kedves jeleneteket tartalmazó falu elkészítésével. Mára azonban úgy döntött, hogy a hozzávalók beszerzésében másoknak is segít.

Fábiánné Figder Nikolett egyik kedvencét mutatja a sok közül azokból a figurákból, apró jelenetekből, amiket felhasznál a karácsonyi falu megépítéséhez. Megszámlálhatatlan kis bábu, fa, kerítéselem, ház kell ahhoz, hogy a karácsonyi dekortrendek egyik új eleme, az életképekből álló falu megépüljön.

"A karácsonyi falu nekem egy nagy szerelem. Már régóta építek minden évben, négy-öt éve és a tél folyamán kaptam egy lehetőséget, amivel üzleti szinten is elkezdtem foglalkozni. Hát ez azért jó kombináció, mert a munka  a szerelem tulajdonképpen. Németországból kaptam az ötletet, hogy ezzel lehetne foglalkozni és akkor így belevágtunk. Nagyon nagy kereslet is van rá hála Isten. Nagyon szeretnek az emberek karácsonyba belefeledkezni. S ez ugye egy külön elfoglaltság. A családot összehozza. Mert lehet gyerekkel építeni, nagyszülővel, sőt nagyon sok nagymama építi az unokának."- mondta el Fábiánné Figder Nikolett.

A karácsonyi falu építésénél szabadon engedhetjük a fantáziánkat is. A kis figurákkal kialakított havas tájon többek között állatok, befagyott tó, korcsolyázó gyerekek is megépíthetők. Igazi ünnepi hangulatot lehet varázsolni a faluval a lakásunkba, erkélyünkre. Megvilágítással csak fokozható a tél, az ünnep érzése. Egyre több családban készítenek karácsonyi falut a téli estéken.

"Leginkább viktoriánus falut építenek, nagyon sokan. Talán ez a leghagyományosabb változat. Ugye itt belefér a templom, a városképek, a kórus, a pap, bármi, ami ehhez a részéhez hagyományosan kapcsolódik. Tényleg a rendőrségtől…tehát komoly városképeket lehet építeni a borozótól, a pubig. A kutyaiskolától az adoptációs centerig, tényleg felölel nagyon sok mindent."- adott tájékoztatást Fábiánné.

A modern vonalat is sokan követik. Köszönhető annak, hogy sok fiatal is megkedvelte a karácsonyi falu építését. Így a humor sem marad ki a megálmodott képből. Egy motoros szános, vagy egy fáradalmait jakuzziban kipihenő Mikulás a vele együtt pihengető hóemberrel. Minden megtalálható már kész termékekben, amiből egy-két hét alatt mosolyt csalogató kis karácsonyi életképet lehet felépíteni, amit évről-évre bővíthetünk. Mindig új és újabb elemekkel kiegészítve. Fantáziánknak csak a helyhiány szabhat határt. Ha kis hely áll rendelkezésünkre, kialakíthatunk dombot, lépcsőzetes falut. Minden megvalósítható egy újabb ötlettel.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus