+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szentségimádás a papokért és a szerzetesekért
2021. december 3. péntek 19:02 - Keszthely
Szentségimádás a papokért és a szerzetesekért
December hónap első csütörtökén a papi és a szerzetesi hivatásokért imádkozott Keszthelyen Dr. Udvardy György veszprémi érsek. A Kis Szent Teréz Karmelita Bazilikában csütörtök este az egyházi elöljáró arról beszélt, hogy nagyon fontos, hogy legyenek olyanok, akik meghallják Isten szavát. A gyönyörűen feldíszített templomban advent idején betlehem is várja a betérőket, akik megcsodálhatják a templom új adventi koszorúját is.

Minden hónap első csütörtökén Dr. Udvardy György veszprémi érsek valamelyik templomban imádkozik a közösség híveivel az eukarisztia előtt. Csütörtök este a Karmelita Bazilikában hívek és plébánosok gyűltek össze. Az Oltáriszentség előtt az érsek atya a papi és a szerzetesi hivatásokért imádkozott. Mint mondta, nagyon fontos, hogy legyenek olyanok, akik meghallják Isten szavát és úgy választanak hivatást. Dr. Udvardy György beszélt a bátrakról, a bátorságról, a tetteinkért való felelősségvállalásról is. Kiemelte, szükséges, hogy legyenek jó papok, akik minket és a közösséget szolgálják, akik elvezetnek minket ahhoz az érzéshez, ami a mindennapokat táplálja. Az érsek így szólt a hícekhez:"Nem tudjuk magunkat isteni létünkben táplálni,nem tudunk sokszor erőt meríteni önmagunkból, sem másokból. Nem tudjuk önmagunk reménytelenségét felülmúlni. Nem tudjuk fájdalmainkat elengedni, nem tudunk megújulni. Hányszor elhatározzuk és nem sikerül. És az Úr segítségünkre siet. Nem csak egyszerűen valamit ad, hanem Jézust adja nekünk, aki bátorságunk, aki életünk, aki erőforrásunk, aki gyógyulásunk, aki hűségünk, aki szentségünk van."

Udvardy György szentségimádását követően kezdődött el az esti szentmise. A város legnagyobb templomában is minden készen állt advent első hetére, hogy beragyogják az ünnepi fények a gyönyörűen feldíszített templomot. A liturgikus díszítés is jelzi, hogy advent van. A megújhodás, bűnbánattartás ideje. Az idei évben felajánlással új adventi koszorú is került a templomba.  A másfél méter átmérőjű, háromféle fenyőágból készült koszorú súlya 30 kg. A megépítése és felhelyezés nagy kihívás volt.

"A templom méretei nagyon megkívánják azt, hogy egy olyan markáns, jelen esetben koszorú, de más esetekben dekoráció is készüljön. Mivel óriásiak a terek, a hat mellékoltár, s emiatt. András atyával nagyon jól együtt tudunk működni és én ezt Isten tiszteletből, szeretetből. Tehát a munkát én felajánlással végzem. Bármilyen díszítés legyen az az év bármelyik ünnepére."- mondta el a felajánló, Pálfi György.

A templom átváltozásának az a célja Advent idején, hogy egy belső változást idézzen elő az emberekben.

"Erre hív minket Keresztelő Szent János. Nem utolsó sorban a mi urunk, Jézus Krisztus. Azt kívánom Keszthely lakosságának, minden jóakaratú embernek, bárki, aki itt a környéken néz a régióban, hogy itt az advent folyamán tudjon kicsit elcsendesedni. És várja szívével a várva várt üdvözítőt."- mondta Mezei András plébános.

A várakozást szimbolizálja a templomban megépült betlehem is. A már hagyományosan megépített bibliai életkép ebben az évben új, keleti motívumokkal és házzal is bővült.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus