Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Megkapták szalagjaikat a végzős VSZK-sok
2021. nov. 30. kedd | Keszthely
Megkapták szalagjaikat a végzős VSZK-sok
Mérföldkőhöz érkeztek a VSZK végzősei, pénteken tartották meg a szalagavatójukat. A Balaton Színházban színes produkciókkal és útravaló gondolatokkal tették meghitté az ünnepet. Az 5 végzős osztály csaknem 80 diákja mellett a tavalyi szakgimnázium végzősei utólag élhették át az élményt.

A Balaton Színház színpadán sorakoztak fel a végzős diákok pénteken délután. Itt rendezhették meg szalagavató ünnepségüket. Az 5 utolsó éves osztály mellett a tavalyi év végzős szakgimnáziumi osztálya is helyet kapott. A koronavírus-járvány miatt ugyanis tavaly el kellett halasztani az ünnepséget, így utólag kapták meg a szalagokat. Az intézmény vezetése szerette volna biztosítani nekik is, hogy átéljék ezt az élményt. Fisli István igazgató beszédében kiemelte, bíztak abban, hogy a diákok családjaik körében vehetnek részt az ünnepségen, a tökéletességre törekedtek.

„Azt gondolom, ez akkor lehetséges igazán, ha képesek vagyunk arra, hogy átérezzük, megragadjuk az adott pillanatot, ha teljes személyiségünkkel a jelenben tudunk lenni elszakadva a sokszor szertefutó gondolataink, bonyolult, szövevényes hálójától. Át tudjuk adni magunkat egy elemi érzésnek vagy egy különleges élménynek és ítélkezés mentesen képesek vagyunk megélni azt. Tudd megragadni az adott pillanatot, az adott napot, életednek minden egyes szakaszát. Életetek további részére is fontos üzenet ez.”

A diákokat Vozár Péterné alpolgármester is köszöntötte. Elmondta, Keszthelyen a jelenlegi lehetőségek mellett a most megújuló szállodák is biztosítékok arra, hogy a vendéglátásban és turizmusban végzők megfelelő állást fognak kapni.

A tanulók mindannyian osztályfőnökeiktől kapták meg az elválás szimbólumát. A szalag a felnőtté válás jelképe, feltűzésével egy újabb mérföldkőhöz érkeztek a diákok. Jelzi azt is, hogy hamarosan érettségi vagy szakmai vizsgát kell tenniük, számot kell adniuk arról a tudásról, amelyet a VSZK-ban sajátítottak el.

„Az érettségitől megmondom őszintén egy kicsit félek, mert tudom, hogy ilyen helyzetben én begörcsölök és hajlamos vagyok mindent elfelejteni. De szerencsére a tanáraink minden héten felkészítenek minket erre az érzésre és minden héten eljátszatnak velünk egy szituációt, ami nagyon jól rásegít arra, hogy amikor odakerülünk szóbelin, már ne legyen belőle probléma.” - mondta el Pizmány Gábor tanuló.

A szalagavatóról nem maradhatott el a végzősök tánca. Az osztályok ilyenkor hagyományosan bécsi, illetve angolkeringőt járnak el. A koreográfiákat szeptember óta tanulták a diákok, hogy minél jobban elő tudják adni azokat az ünnepségen.

„Nagyon jó érzés, de kicsit izgultam még a tánc előtt. Hála Istennek túlestünk rajta és nagyon jól voltunk. Személy szerint ezt gondolom.” - osztotta meg Kancsal Dániel Ádám tanuló.

A végzősök ünnepségét alsóbb éves társaik előadásai is színesítették. Tánccal, verssel, énekkel és hangszeres produkciókkal emelték a szalagavató bál fényét.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. feb. 27. hétfő 17:09 | Gyenesdiás
Az iskola 47 diákja indult el a felnőtté válás útján.
| 2023. jan. 16. hétfő 18:01 | Keszthely
Mintegy 130 diák mellére tűzték ki a szalagot.
| 2022. jan. 18. kedd 15:30 | Keszthely
Az ünnepséget tavaly a járvány miatt el kellett halasztani, így nagyobb örömmel készültek az eseményre.
| 2019. jan. 14. hétfő 16:36 | Keszthely
Félévszázada kapnak szalagot az Asbóth iskola diákjai.
| 2018. dec. 11. kedd 09:36 | Keszthely
Pénteken rendezték a Keszthelyi VSZK szalagavató ünnepségét.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.