+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Október végén Keszthelyen volt a legtöbb új lakóingatlan
2021. november 25. csütörtök 17:32 - Keszthely
Október végén Keszthelyen volt a legtöbb új lakóingatlan
Átalakuláson megy át az országos, ezen belül a Zala megyei lakáspiac – adta hírül az ingatlan.com. A cég elemzéséből kiderül, hogy október végén Keszthelyen volt a legtöbb új lakóingatlan a kínálati piacon átlagosan 1 millió forintos négyzetméter áron. Míg az új építésű lakóingatlanok ára mintegy 10%-kal, addig a használt lakásoké és házaké 3%-kal emelkedett – áll a közleményben.

A legújabb elemzés szerint az új lakások ára meredek emelkedést mutat országszerte, a használtaknál ugyanakkor csak mérsékelt növekedésről van szó. Az idei év első félévében Zala megyében tízezer lakosra vetítve 11,8 új lakás épült, ami meghaladja az országos átlagot. A szakemberek elmondták, a zalai ingatlanpiacnak lendületet ad a Balaton-part kiugró népszerűsége. A megyei ingatlanpiac pedig tovább élénkülhet, ha a járvány okozta bizonytalanság is eltűnik a gazdaságból.

Az idei év első felében 23 százalékkal nőtt a lakáspiaci forgalom, ugyanakkor a használt lakások ára nem emelkedett jelentősen, éves szinten mintegy 3% volt a növekedés. Ezzel szemben az új lakások ára több mint 10%-kal nőtt, ehhez az építőanyagok drágulása és a kereslethez mérten szűk kínálat is hozzájárult.

Október végén Zala megyében Keszthelyen volt a legtöbb új lakóingatlan a kínálati piacon, amelyeknek az átlagos négyzetméterára 1,05 millió forint volt. A használt lakóingatlanokat nézve Keszthelyt 471 ezer forintos, Hévízt 494 ezer forintos, míg Gyenesdiást 623 ezer forintos átlagos négyzetméterár jellemezte.

galéria
1
2
 
 
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus