+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jubilált a Legendás koncertek
2021. november 25. csütörtök 17:29 - Keszthely
Jubilált a Legendás koncertek
A Queen, a Kraftwerk és Michael Jackson koncertfelvételeit is láthatta a közönség az elmúlt közel két évben. 2020 januárjában indult útjára a Legendás koncertek programsorozat a Balaton Színházban. A rendezvény koncepciója, hogy havonta egyszer ikonikus zenekarok fellépéseiről készült filmeket mutatnak be a közönségnek. Decemberben az ünnephez igazodva Andrea Bocelli dalai csendülnek majd fel.

A Metallicával ünnepelte 10. vetítését a Legendás koncertek programsorozat. A rendezvény még 2020 januárjában indult útjára, a koncepció az volt, hogy minden hónap utolsó szerdáján különböző ikonikus zenekarok koncertfelvételeit vetítik le a közönségnek. A pandémia miatt azonban többször is elmaradt a program, így októberben került sor a jubileumi alkalomra. A rendezvényt mintegy 30-40-en látogatják rendszeresen, a programsorozaton nem csak a rockzene, hanem más műfajok is helyet kapnak.    

„Nemrég volt Michael Jackson, tehát a pop királyának az egyik legjobb koncertfilmjét vetítettük le, illetve azt megelőzően pedig Kraftwerk volt, tehát az elektronikus zene uttörőinek egy koncertfelvételét mutattuk be az érdeklődőknek. Ez a jövőben is így lesz. Tehát több szálon futnak – hogyha nevezhetem így – a koncertfilm vetítések. Nyilván van a klasszikus rockzenei irány, a bluesra is majd ki fogunk térni, az elektronikus úton is folytatni fogjuk a vetítéseket. A Kraftwerk után jövőre például egy Jeanne Michelle Jarre koncertfilmet fogunk levetíteni.” - mondta Sáringer-Kenyeres Marcell, a Legendás koncertek ötletgazdája és moderátora.

A novemberi vetítésen a Green Day koncertjét láthatta és hallhatta a közönség. A Balaton Színház nagytermében olyanok is helyet foglaltak, akiknek élőben is volt lehetőségük részt venni egy-egy legendás fellépésen. Sáringer-Kenyeres Marcell elmondta, amíg a járványhelyzet engedi, minden hónapban megtartják a programot. Decemberben az ünnepekre való tekintettel korábban lesz a vetítést, 15-én Andrea Bocelli és David Foster karácsonyi koncertjét láthatják az érdeklődők. A tervek között szerepel, hogy jövő évtől hazai zenekarok felvételeit is levetítik a színházban.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus