+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új jármű segíti a közlekedési hatóság munkáját
2021. november 24. szerda 17:10 - Zala megye
Új jármű segíti a közlekedési hatóság munkáját
Új, speciális ellenőrző járművet vásárolt a Zala Megyei Kormányhivatal. A 20 millió forintos irodabusz jelentősen megkönnyíti a közlekedési hatóság munkáját. Az európai színvonalú autó segítségével már a külföldi rendszámú autókat is helyben tudják ellenőrizni, illetve előszűréseket is tudnak végezni. Az új rendszer jelentősen lerövidíti a várakozási időt az ellenőrző pontokon.

A Kormányhivatal közlekedési hatósága rendszeresen végez komplex közúti ellenőrzéseket. A rendőrséggel karöltve részt vesznek az átfogó európai akciókban is, így a ROADPOL és a TISPOL idején is találkozhatnak velük az autósok.Zala megyében most új speciális ellenőrző jármű állt forgalomba, ami nagymértékben megkönnyíti a szakemberek munkáját. A 20 millió forintos autót a Zala Megyei Kormányhivatal vásárolta azzal a céllal, hogy európai színvonalú irodabusszá alakítsák.

„Az ellenőrzésnek a végrehajtásához szükség van egy olyan korszerűen, jól felszerelt járműre, ami megfelel a mai kor követelményeinek, illetve javítja az ellenőrzés hatékonyságát. Ez azt jelenti, hogy az ellenőrzésre fordított idő az jelentősen lerövidül azáltal, hogy ennek a járműnek a segítségével elérjük a különböző szakrendszereket, olyan eszközöket tudunk benne használni, amik jelentősen gyorsítják az ellenőrzési időt.” - tájékoztatott Tóth András, a ZMKH Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztályának vezetője.

Az időfaktor a sofőröknek is számít, az új rendszernek köszönhetően azonban már nem kell hosszú időt eltölteniük az ellenőrzés helyszínén. A közúti ellenőrzések elsődleges célja, hogy kiszűrjék a forgalomra veszélyt jelentő járműveket. Elsősorban a buszokra, teherautókra fordítanak figyelmet a szakemberek, a külföldi járművek esetében azonban többször előfordult, hogy nem tudtak intézkedni. A 2020 végén megvásárolt, jól felszerelt, speciális irodabusz azonban már a nem hazai járművek vizsgálatát is lehetővé teszi.

„Amennyiben külföldi járművet ellenőrzünk, akkor szükség van olyan irodabusz használatára, ami lehetővé tesz azt, hogy a jármű okmányairól másolatokat tudjunk készíteni, szükség esetén meg tudjuk indítani a külföldiekkel szemben is az eljárást, hogyha erre van szükség. Lehetővé teszi ez a jármű azt is, hogy alkalmazzunk olyan berendezéseket, amik előszűrésre alkalmasak és csak azokat a járműveket ellenőrizzük, amit a rendszer hibásnak jelez. Azokat a járműveket pedig, amelyek hiba nélküliek, tovább tudjuk engedni.” - tette hozzá a szakember.

A közlekedési hatóság tervei között szerepel, hogy a jövőben több más elavult járművet is lecserélnek. Ennek köszönhetően időről időre egyre hatékonyabban tudják a közutak biztonságát garantálni. Az új, speciális ellenőrző járművel Zala megye területén találkozhatnak a közlekedők.         

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Műjégpályával és minőségi szabadtéri programokkal várják a vendégeket az adventi hétvégéken.
 
Hetente akár 850 gyermek is iskolarendszerű úszásoktatáson vehet részt a Csik Ferenc Tanuszodában.
 
November 25. a Szovjetunióba elhurcolt politikai rabok és kényszermunkások emléknapja.
 
A Zala megyei nagy beruházásokat mutatta be a vállalkozóknak Keszthelyen Lengl Zoltán.
 
Az idén az új lakások ára jelentősen, a használtaké mérsékelten emelkedett országszerte.
 
A programsorozaton ikonikus együttesek koncertfelvételeit láthatja és hallhatja a közönség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár