+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Huszka híres operettje Keszthelyen
2021. november 23. kedd 19:09 - Keszthely
Huszka híres operettje Keszthelyen
Nagy érdeklődés mellett mutatta be Keszthelyen a Pesti Művész Színház a Lili bárónőt. A két felvonásos darab középpontjában a pénz áll. A kedves történetet olyan ismert slágerekkel fűszerezték mint az "Egy kis cigaretta", a "Tündérkirálynő légy a párom" vagy a "Gyere csókolj meg tubicám".

Huszka Jenő népszerű három felvonásos operettjét, a Lili bárónőt két felvonásra átírva mutatta be a Pesti Művész Színház. A magyar operett úttörőjének egyik legismertebb darabja a 20. század elején játszódó történet, aminek középpontjában a pénz áll. A mű egy elszegényedett gróf megváltozott életét, szerelmi fellobbanását mutatja be a vagyonért folytatott harcban.  A lecsúszott gróf Illésházy László - akit írói vénával is megáldott a sors - kénytelen eladni kastélyát. Arra azonban nem számít, hogy egy véletlen találkozás az új tulajdonos lányával egészen megváltoztatja az életét. A bonyodalmakkal átszőtt darabban a gróf szerepét Egyházi Géza alakította.

"Megpillantom Lili bárónőt. Az akkori újgazdagék, festékkereskedő apuka, a Malomszegi gróf. Pénzért vette a grófságát- festő-kereskedőnek születik, - és mindenféleképpen grófnőt akar a lányából csinálni. De a lánya meg színésznő akar lenni. Tehát itt a találkozás. A színpadi szerző és a színésznő aspiráns erőteljesen összenéznek a darab elején és hát... semmi sem sikerül természetesen a darab legvégéig."- mondta el az ismert magyar színész, Egyházi Géza.

Miközben a szerelem kibontakozik Lili bárónő és Illésházy gróf között, aki még egy játékba is belemegy és inasként él tovább az egykori kastélyában, sorban érkeznek a kapzsi rokonok. Így találkozott a közönség Kalocsai Zsuzsa színművésszel és Hakni nevű kutyájával. A Jászai Mari –díjas művész szívesen beszélt a közös szereplésről.

"Hála Istennek nem kell harapnia, A Csárdáskirálynőben ő a harapós kutya akitől retteg a nagyherceg. Itt pedig egy gyerek pótlék, mert mi két kiaszott aggszüzet játszunk, s én azt találtam ki, hogy ő lesz az én gyerekem és családom a nővérem mellett, akivel majd versengünk."- mondta el Kalocsai Zsuzsa.

A több szálon futó, humoros történetben mindenki a rangot és a címet akarja magának. A vagyon körül zajló családi perpatvar egyik kívülálló szereplőjét, az apa által kijelölt vőlegényt, Remeteházy Galambos Alfréd Ivánt az ismert szinkronszínész, Czető Roland játszotta.

"Egy borzasztóan hálás szerep. Mert egy kicsit ügyetlen, egy kicsit szerencsétlen, de pont ettől szerethető és egyébként alapvetően egy nagyon vicces figuráról van szó."- adott tájékoztatást Czető Roland.

Huszka darabjában - amelyet 1975-ben megfilmesítettek - ismert  slágereket is hallhatott a közönség. A humorral és feszültséggel teli darab happy enddel zárul. A bonyodalomban mindenki megtalálja a boldogságát. Az operett előadás nagy sikert aratott a Balaton Színházban.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Műjégpályával és minőségi szabadtéri programokkal várják a vendégeket az adventi hétvégéken.
 
Hetente akár 850 gyermek is iskolarendszerű úszásoktatáson vehet részt a Csik Ferenc Tanuszodában.
 
November 25. a Szovjetunióba elhurcolt politikai rabok és kényszermunkások emléknapja.
 
A Zala megyei nagy beruházásokat mutatta be a vállalkozóknak Keszthelyen Lengl Zoltán.
 
Az idén az új lakások ára jelentősen, a használtaké mérsékelten emelkedett országszerte.
 
A programsorozaton ikonikus együttesek koncertfelvételeit láthatja és hallhatja a közönség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár