Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Középvezetői szintet is elérhetnek, akik a VSZK-ban tanulnak
2021. nov. 19. péntek | Keszthely
Középvezetői szintet is elérhetnek, akik a VSZK-ban tanulnak
5 technikusi valamint 3 szakképzési képesítést kínál a Keszthelyi VSZK. A lehetőségeket nyílt nap keretében mutatták be az iskolában csütörtökön. A helyi oktatók mellett országos hírű szakemberektől is leshettek el fogásokat a diákok, Vomberg Frigyes séf volt az intézmény vendége. A nyílt nap a „Kifőzzük a jövőt” című projekten belül valósult meg.

Az ételkészítés rejtelmeibe avatta be a pályaválasztás előtt álló fiatalokat Vomberg Frigyes a nyílt napon. A hazai gasztronómia és az oktatás megújításának egyik élharcosa a „Kifőzzük a jövőt” című projekten belül kapott meghívást. Ennek célja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalokat korosztályuknak megfelelő csatornákon és nyílt napokon ismertessék a vendéglátó szakmákkal. Az eseményre sokan érkeztek, több olyan is, aki célzottan a VSZK-ba szeretne jelentkezni.

„Nekem nagyon tetszett és igazából örülnék, hogyha ide kerülnék, mert nagyon csodálatos ez a hely. A konyhák is, a műhelyek is nagyon szépen, meg az osztálytermek is nagyon jól néznek ki igazából, nekem nagyon tetszik.” - osztotta meg Kalapos György Jenő.

A nyílt napon az ételkészítés mellett a szalvétahajtogatást, a marcipánfigura készítést és cukrászati díszítést is mutattak be a jelenlegi diákok és az oktatók. A VSZK-s tanulók vallják, azért szeretik intézményüket, mert versenyképes szakmát szerezhetnek. Ezt több versenyeredmény is bizonyítja.

„Ami motivált, hogy a VSZK-ba jöjjek, az elsősorban a Balaton-part volt. Ugye mivel közel vannak a szállodák, mint például Hévíz, vagy rengeteg vendéglátóipari egység van a Balaton környékén és ésszerűnek tűnt, hogy itt kaphatom meg a legjobb képzést hozzá.” - mondta el Tajti László Bálint VSZK-s tanuló.

A nyílt napon az iskola működéséről és a képzési lehetőségekről számolt be Fisli István igazgató. Elhangzott, a VSZK-ban 5 technikus és 3 szakképzés közül választhatnak a leendőbeli kilencedikesek. Szakács, cukrász, pincér-vendégtéri szakember képzés mellett turisztikai és sportágazati oktatásban is részt vehetnek. Összesen 5 osztályt fognak indítani, ez körülbelül 150 új diákot jelent.

„Fontos kiemelni, hogy a technikus képzésben nyilván magasabb szinten tanulhatják ezeket a szakmákat. És már egy középvezetői szintet megcélozhatnak azok a tanulók, akik a technikus képzésben tanulnak nálunk.”

A nyílt napon az érdeklődők megtekinthették az osztálytermeket és a kollégiumi szobákat is. A képzésekről kisfilmeket is találnak a pályaválasztás előtt állók a közösségi oldalakon.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Zalaegerszeg
Jutalmazták a kiemelkedő teljesítményt nyújtó versenyzőket.
| 2024. ápr. 25. csütörtök 19:15 | Keszhely
A Balatoni Gasztroakadémián tíz szakember sajátíthatta el a legújabb cukrászati technikákat.
| 2024. ápr. 17. szerda 19:15 | Keszthely
Diáknap volt a VSZK-ban. Főzőverseny, osztályok közti vetélkedők és szakmai előadások tarkították a szerdai programot.
| 2024. ápr. 11. csütörtök 19:15 | Keszthely
A kollégium első alkalommal tisztelgett a líra ünnepe előtt.
| 2024. ápr. 11. csütörtök 19:15 | Keszthely
Ételkóstolóval egybekötött élményutazásra hívta vendégeit a VSZK.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.