+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Piacképes szakmákat kínál a Közgáz
2021. november 10. szerda 14:53 - Keszthely
Piacképes szakmákat kínál a Közgáz
Piacképes, Keszthely térségében is keresett szakmákat képeznek a Keszthelyi Közgazdasági Technikumban. Nyílt napon mutatkozott be tegnap az intézmény az általános iskolásoknak és szüleiknek. Játékos kvíz feladatokat oldhattak meg a résztvevők. Az iskola két osztályt indít a kilencedik évfolyamon, 64 diákot tudnak felvenni a pénzügyi-számviteli ügyintéző, logisztikai technikus és vállalkozási ügyviteli ügyintéző szakokra.

Mindig bemelegítés előzi meg a gépírást. A Közgazdasági Technikum minden diákja elsajátítja ezt a készséget. A szolgáltatási szektorban elhelyezkedők nagy hasznát veszik ennek. Az általános iskolások szívesen ismerkedtek az intézménnyel.

Németh Réka a szomszédos Csány-Szendrey iskola tanulója. Azt mondja, a pályaválasztás nehéz döntés. Még nem döntött, hova jelentkezik. A Közgazdasági Technikum tetszik neki: „Nagyon megtetszett a közösség, meg hogy nagyon családias itt a hangulat és ez a gépírás is nagyon tetszett, ahogy így kipróbáltam.”

Nagy az érdeklődés a logisztikai technikus képzés iránt. Az iskolában lehetőség van a közúti-, a vasúti-, a légi, vagy akár a vízi áruszállítási folyamatokkal is megismerkedni. A kreatív, jó szervezőkészséget igénylő szakma megszerzésével Keszthelyen és térségében is könnyen el lehet helyezkedni a munkaerőpiacon. 

„Én azért ajánlanám ezt az iskolát, mert mindamellett, hogy érettségit kapok, kapok egy olyan szakmát az év végén, amivel el tudok helyezkedni a munkaerőpiacon, bárhol” - mondta televíziónknak Orczi Ferenc Gergő, az iskola tanulója. 

A logisztikai technikus mellett pénzügyi-számviteli és vállalkozási ügyviteli ügyintézőket képeznek a technikumban. Az iskola célja, hogy olyan szakemberek kerüljenek tőlük a munkaerőpiacra, akik tisztában vannak a pénzügyi élettel, a gazdasági tevékenységgel. Az iskolavezetés szerint nagy az érdeklődés a Keszthelyi Közgazdasági Technikum iránt.

Páhi Sándorné Szalai Éva iskolaigazgató: „Készült egy lista a TOP10-es szakmákról, vagyis arról, hogy a nyolcadikosok milyen szakmákat választanak, preferálnak. Ebben a TOP10-es szakmákban a pénzügyi-számviteli ügyintéző a második helyen szerepel, a logisztikai technikus pedig a hatodik helyen. Azt is szeretném kiemelni, hogy Keszthely és környéke olyan vállalkozásokat működtet és olyan lehetőségeket biztosít, ami pont a mi szakmáinkat helyezi előtérbe. Nagyon jól el tudnak helyezkedni diákjaink a szakmai vizsga után.”

A legfontosabb feladat most a középiskolákban a beiskolázás. A Közgazdasági Technikum a közösségi médiában, még podcast formájában is népszerűsíti képzéseit. A kilencedik évfolyamon két osztályt indítanak, 64 tanulóval. Pénzügyi-számviteli ügyintézőből 32 főt, logisztikai technikusból és vállalkozási ügyviteli ügyintézőből pedig 16-16 főt iskoláznak be. A legutóbbi felvételi eljárásban három-négyszeres túljelentkezés volt a különböző szakokra. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár