Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A keszthelyi diákokra is büszke a ZSzC
2024. júl. 4. csütörtök | Zalaegerszeg
A keszthelyi diákokra is büszke a ZSzC
Díjakat vehettek át a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum sikeres diákjai a vármegyeszékhelyen. A központ idén is ezzel a gesztussal ismerte el azoknak a tanulóknak és felkészítőiknek teljesítményeit, akik országos vagy nemzetközi versenyeken értek el szép sikereket. A keszthelyi intézményekből is több fiatalt ismertek el.

A keszthelyi intézmények diákjai is nagyon szép eredményeket értek el a világ-, európai és országos szakmai versenyeken. Az Asbóthból 5 tanuló, a VSZK-ból 3, a Közgázból pedig egy csapat végzett a megmérettetéseken az első 10-ben. A szakképző iskolák olyan eseményeken vettek részt, mint a WorldSkills válogató, az EuroSkills, az OSZTV vagy a Szakma Kiváló Tanulója Verseny. Van, aki már a világversenyre készül. 

„Elég sokat készülök rá. Az előző villanyszerelő versenyző is a felkészítőm, az iskolában nagyon sokat készülök. Megkapok minden anyagot és igazából majdnem minden napomat benn töltöm, illetve programozással. Sokat bele kell tenni, hogy sikerüljön, ezen vagyunk.” - mondta el Losonczi Péter asbóthos tanuló.

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum minden évben jutalmazza azokat a tanulókat, akik kiemelkedő teljesítményt értek el a megmérettetéseken. Cukrászok, szakácsok, kőművesek és programozók egyaránt elismerést kaptak. Idén mintegy 50 fiatalt és felkészítőiket jutalmazták. Közülük 34 oktató munkáját emelték ki. A határon innen és túli sikerek fényében most is előkelő helyen zárt a centrum. 

„A vármegyének az egyik része tartozik hozzánk. Ez Zalaegerszeg, Keszthely és Lenti térsége. És azt tudom mondani, hogy az elért nemzetközi, illetve országos eredmények tekintetében, hogyha nem is állítottak fel ranglistát, de nagyjából az első 5-ben van a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum. Ez, hogy mérvadó legyen, 41 szakképzési centrum van az országban.” - ismertette Vizlendvai László a ZSzC főigazgatója.

Szabó Károly kancellár elmondta, minden évben büszkeséggel tölti el őket, hogy kiemelkedő helyen végeznek a diákok. Beszédében azt emelte ki, hogy a folyamatos megújulás igényét is meghozta a tanulóknak a verseny. Mindenkit arra biztatott, hogy tanuljanak, bővítsék tudásukat. 

„A centrumban  az iskoláknak a hazai és a nemzetközi versenyeken történő szereplése az mindig sikeres. Ebben az évben különösen.”

A vármegye 9 intézményében, 16 ágazatban 35 szakma közül választhatnak azok, akik a szakképzésben tanulnak. Több ezer diákot oktatnak nappali tagozaton, és a felnőttképzésben.  

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. már. 21. csütörtök 19:15 | Keszthely
A Közgáz és a Georgikon együttműködésének köszönhetően indul el a képzés 2025-ben.
| 2023. dec. 15. péntek 15:54 | Keszthely
Játékokat gyűjtöttek a Gagarin Utcai Tagóvodának és vidám zenés előadással is készültek.
| 2023. jún. 28. szerda 12:40 | Keszthely
Az iskola a Diákolimpia Országos Döntőjében is szépen szerepelt.
| 2022. nov. 30. szerda 17:22 | Keszthely
A szépségápolás után az elektronika területén is éremmel gazdagodott az iskola egyik versenyzője.
| 2022. ápr. 7. csütörtök 17:32 | Keszthely
Az iskola részéről érkezett a megkeresés, hogy szívesen megnéznék a Keszthelyi TV-t.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.