+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyen is nő a COVID fertőzöttek száma
2021. november 5. péntek 17:12 - Keszthely
Keszthelyen is nő a COVID fertőzöttek száma
Keszthelyen is nő a COVID fertőzöttek száma, de az országos átlaghoz képest a város valamivel jobban áll átoltottság terén. Ugyanakkor egyre többen küzdenek influenzaszerű megbetegedéssel, bár a vírustörzset még nem sikerült kimutatni a levett mintákból. A háziorvosok kérik a pácienseket, hogy továbbra is telefonon keressék őket, és felsőlégúti tünetekkel semiképpen ne menjenek be a rendelőbe.

A központi adatok szerint 6804 új koronavírusos megbetegedést igazoltak az elmúlt 24 órában országszerte. A fertőzöttek száma ezzel közel 900 ezerre nőtt. Jelenleg 3629 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 366-an vannak lélegeztetőgépen és 83-an hunytak el a betegség következtében.

Keszthelyen is folyamatosan emelkedik a betegek száma – tájékoztatott Keszte Gábor. Az Alapellátási Intézet vezetője azt mondja, bár folyamatosak az oltások, és a körzetek az országos átlaghoz képest jobban teljesítenek, még mindig sokan vannak, akik az első vakcinát sem adatták be.          

„Sajnos továbbra is azt kell, hogy mondjuk, hogy sokan vannak, akik az első oltást sem vették még fel. Őket próbálják az orvosaink meggyőzni, sajnos elenyésző sikerrel. Akik eddig nem vették fel az első oltást, úgy tűnik, hogy nem is nagyon akarják. Bízunk benne, hogy – sajnos a számok emelkednek – ezek hatására azért belátják azt, hogy érdemesebb beadatni az oltást. Ugyan vannak olyanok, akik mindkét oltást, esetleg harmadik oltást és ennek ellenére pozitív lett a tesztjük az elmúlt időszakban. Ugyanakkor ezek közül a betegek közül súlyos tünetekkel nem jelentkeznek.” - tájékoztatott az Alapellátási Intézet vezetője.

A tavalyi év azonos időszakához képest idén jóval kevesebb járványügyi szabályt kell betartani. Így például a tömegközlekedés és az egészségügyi intézmények kivételével sehol sem kötelező a maszkviselés. Ebből következően ismét sokan keresik fel a háziorvosokat felsőlégúti megbetegedésekkel, influenzaszerű tünetekkel. A szakemberek azt mondják, influenzajárvány egyelőre nincs, hiszen a korokozót még nem sikerült a levett mintákból kimutatni, de nagyon sokan küzdenek náthával, köhögéssel, hőemelkedéssel.

„Jellemzően például munkatársaink közül is többen vannak úgy, hogy kisgyermek bölcsődéből óvodából, iskolából hazajött megfázásos tünetekkel és utána az egész családon ez végigment. Szerencsére ezeknél nem COVID tünetek voltak, hanem egyszerű megfázások. A virológusok azt mondják, hogy az elmúlt időszak bezártsága után most, amikor újra az őszi időszakban a gyerekek közösségbe mentek, egymást fertőzik végig. Míg ez korábban éves szinten eloszlott, most egy tömegben jönnek ez az – úgymond – szokásos vírusbetegségek, amik gyerekeknél elő szoktak fordulni ilyen időszakban.” - tette hozzá Keszte Gábor.

Az influenza elleni oltást már lehet kérni a háziorvosoknál. A vakcina jellemzően a veszélyeztetett korcsoportba tartozók, tehát az idősek, krónikus betegségekkel küzdők számára erősen ajánlott. Az oltás továbbra is ingyenes. Az Alapellátási Intézet vezetője továbbra is felhívja a figyelmet, hogy a háziorvosokat csak telefonon, előre egyeztetett időpontban lehet felkeresni. Fokozottan kérik azokat, akik felsőlégúti tüneteket észlelnek magukon, hogy ne menjenek be a rendelőbe, hanem konzultáljanak a háziorvosukkal.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus